El pla d’usos exclou de la zona de contenció els carrers limítrofs amb Eixample i Sarrià

generatorL’aprovació definitiva del pla d’usos d’establiments de concurrència pública, que revisa la reforma del 2005 després d’un llarg procés participatiu local, s’aprovarà dimecres que ve en comissió a l’Ajuntament de Barcelona amb les grans línies ja definides en el debat: una zona de saturació al nucli històric, una zona de contenció a la corona d’aquest nucli i una de contenció menys restrictiva a Grassot, una zona nord amb regulacions genèriques i una zona perimetral. És en aquesta última on les demandes veïnals han estat menys escoltades.

El document definitiu del pla d’usos, al qual ha tingut accés l’Independent, simplifica les zones de regulació en quatre i les bateja com a Vila de Gràcia-Interior (nucli històric amb Astúries, entorn Abaceria i fins a Joanic), Vila de Gràcia-Corona (la resta del nucli, inclosa Travessera de Dalt), Grà- cia Nova-Grassot (des d’Escorial i Bailèn cap al Besòs) i Perimetral (Príncep d’Astúries, Via Augusta, Diagonal i Còrsega). Ja es coneixia que la zona Interior no permetria obrir nous establiments i definitivament s’amplia, i que la zona Corona només en El pla d’usos exclou de la zona de contenció els carrers limítrofs amb Eixample i Sarrià permetria si se’n tancaven. Però menys concreta era la resta del districte: Grassot permetrà fins a 5 establiments de pública concurrència en un radi de 50 metres (en lloc de 3 com a la zona de contenció) i els grans eixos tindran “una contenció flexible de noves activitats”. Els veïns havien demanat que fossin incloses en la zona de contenció, però el document final vol “evitar possbles contradiccions normatives entre dos fronts de façana”, tenint en compte que Príncep d’Astúries, Via Augusta, Diagonal i Còrsega limiten amb altres districtes. Vallcarca, la Salut i el Coll no tindran restricció.

L’altre gran eix de regulació seran nou places considerades Àrees de Tractament Específic. Són Narcís Oller, Sant Miquel, Trilla, Dones del 36, Raspall, Nord, Lennon, Rovira i Joanic. Tot i que l’informe del procés participatiu demanava, per exemple, alguna activitat de degustació a Dones del 36, el document és clar a l’hora de vetar almenys activitats musicals, plats preparats i botigues de conveniència en aquests nou espais. També les 117 pàgines del pla d’usos, a banda dels plànols annexos, dediquen un espai inicial a la complementarietat d’activitat principal, una demanda de les entitats per tenir servei de bar o de bar amb restauració menor. “Sempre que es tracti d’activitat de restauració”, precisa. Per als bars musicals, hi ha també una part: per a establiments de 150 persones es demana un mínim 150 metres quadrats, sense comptar zones de pas o lavabos, és a dir, uns 250 metres quadrats totals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *