Rovira i Vila podran encabir els nous negocis fent perdre terrassa als actuals

p07f12Amb la premissa de permeabilitzar el pas de vianants i de maximitzar l’espai públic, els propietaris de les terrasses, els tècnics del Districte i (pocs) veïns han tancat aquest dimecres el debat plaça a plaça de la nova ordenació de les terrasses amb la principal novetat de poder encabir els nous negocis que n’han demanat, a les places Rovira i Vila de Gràcia, a canvi que els actuals perdin taules. Els restauradors ja han advertit que es perdran llocs de treball si prospera la idea.

El complex debat sobre la reordenació de les terrasses de les places, ja viscut amb passió ara fa 16 anys perquè s’hi juga l’equilibri entre espai de negoci i espai públic, no tindrà problemes de resolució a l’hora de resituar la disposició d’horitzontal a vertical (Virreina) o acumulativa a una banda (Revolució). Però els propietaris de les terrasses veuen una decisió polí- tica del Districte, amagada sota la idea d’un procés participatiu, de reducció general de taules que els farà perdre llocs de treball. És el cas de les places Rovira i Vila de Gràcia, però també de Virreina, amb tres casuístiques diferents.

Pl. Rovira. De 12 a 10 taules. El pas de dues a tres terrasses deriva en una proposta de reducció de 12 a 10 taules i d’atorgament de 10 taules al negoci que l’ha demanat al nord de la plaça. No hi ha problemes per permeabilitzar la plaça reubicant l’espai de bicicletes.

Pl. Vila de Gràcia. De 10 a 8 taules. Les sis terrasses, segons el Districte, han de tenir les mateixes taules i per això n’hi ha cinc que perdran dues taules i l’única que en té quatre en tindrà com la resta. No hi ha problemes a endarrerir el quiosc i també endarrerir les terrasses de la banda Tibidabo fins a l’antic pas de vehicles.

Pl. Virreina. De 12 a 10 taules. L’afavoriment del trànsit diagonal de pas és l’argument que utilitza el Districte per verticalitzar les terrasses i eliminar dues taules de cadascuna de les tres. Pl. Sol, Nord, Revolució i Diamant. No es redueixen taules.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *