El Consolat descarta el Museu del Còmic i es planteja obrir els jardins a Vallcarca

DSC_3715Amb l’obertura de les portes de l’antic Consolat aquest dissabte, el Districte posa en marxa una nova etapa del procés que reconvertirà l’històric edifici en un equipament de barri. Tot i que el debat dels possibles usos encara no s’ha fet, la proposta del Museu del Còmic, impulsada pel Centre d’Estudis del Coll- pràcticament s’ha descartat per les limitacions de l’espai.

Aquest dissabte entitats i veïns tenen les portes obertes de l’antic Consolat de Dinamarca, ubicat al viaducte de Vallcarca, obrint així una nova etapa del procés -engegat durant el mandat de Maite Fandos- que el convertiran en un equipament de barri. Malgrat que la campanya per reivindicar l’ús cívic de l’històric edifici es va iniciar amb la petició del Centre d’Estudis del Coll-Vallcarca i la seva proposta d’ubicar-hi el Museu del Còmic, el Districte pràcticament ha descartat aquesta opció: l’espai és massa petit per encabir tot el material de l’Associació Museo del Còmic i la Il·lustració. Les entitats veïnals sempre han reivindicat, però, l’ús cultural d’aquest edifici, fruït del vincle històric amb el món de la historieta i la il·lustració atorgat per Bruguera.

El debat veïnal sobre els usos començarà tot just ara, abans del concurs d’idees, per veure com s’ha de portar a terme la remodelació i adequació de l’espai. Les primeres incursions fetes pels arquitectes de l’Ajuntament fan preveure una remodelació “respectuosa” amb l’estil, una reforma que -a falta de l’informe tècnic sobre el seu estat de conservació- no es planteja integral. Una altra de les possibilitats d’aquesta fase prèvia és la de recuperar la finca del costat -ara neta després del desbrossament- i obrir el jardí amb una entrada pel carrer Bécquer.

El cas de Can Carol, l’altre casalot recuperat a Vallcarca, tindrà terminis diferents degut al seu alt grau de degradació, que impedeix visitar-lo i que fa preveure una conservació mínima de façana. “Es mantindrà l’arquitectura i l’estètica i, si s’ha de treure peça a peça i tornar a posar, ho farem”, ha assegurat Eloi Badia a BTV.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *