Ricard Martínez, exregidor de Gràcia, nou president del Club Excursionista

p11f1L’exregidor de Gràcia, Ricard Martínez, és des d’aquest dijous el nou president del Club Excursionista de Gràcia (CEG). La seva ha estat l’única candidatura que s’ha presentat per liderar una entitat que busca fer un pas endavant després que l’actual junta hagi sanejat els comptes i estabilitzat aquest històric club. Els seus reptes són rejovenir-lo i obrir-lo a les famílies amb nens petits que sovint se’n van.

Per què decideix fer el pas de presidir el CEG?
L’actual junta, que ha assentat el club, no volia seguir i la presidenta, Marisa Carreño, plegava i vaig pensar que era el moment de fer un pas més amb noves propostes. Ara que estem bé, ara que la junta ha quadrat els comptes sense dèficit i ha promogut diferents activitats, cal que donem un nou impuls a l’entitat.

La seva vinculació amb l’entitat ve de lluny.
Vaig entrar al club fa uns quinze anys i ara sóc el responsable de formació de la secció d’esquí de muntanya. He estat una persona molt activa tots aquests anys coordinant cursos, preparant sortides o impulsant la secció de bici de muntanya.

El Pla Jove és un dels punts forts del seu programa. Falten joves al club?
En falten, cal que entri gent jove per garantir el relleu generacional. Una de les vocalies que crearem serà de joventut i estarà presidida per Vicky Pérez, una jove integrant de l’entitat. Molts joves que potser estan interessats en fer sortides troben a faltar gent de la seva edat.

Com s’aconsegueix arribar a aquest sector?
Cal analitzar les quotes, els calendaris de les activitats, la imatge del club i l’ús de les xarxes socials. Hi hem d’arribar perquè s’engresquin i s’hi sentin a gust perquè hi ha altres joves. És un projecte a mitjà o llarg termini.

Arribar a les famílies amb nens és un altre objectiu.
La generació que té fills desapareix, hem de promoure activitats compartides amb altres famílies. També fidelitzar els nostres socis perquè no marxin a altres clubs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *