Els Mossos desallotgen el Banc Expropiat, okupat des del 2011 i polèmic politicament

banc

Una desena de furgonetes dels Mossos d’esquadra s’han desplegat des de primera hora del matí aquest dilluns pels voltants del mercat de l’Abaceria per executar el desallotjament ordenat pel jutjat civil número 57 amb data oberta des de mitjans de març. Després que l’Ajuntament de Barcelona sota mandat de CiU i regidoria a Gràcia a mans de Maite Fandos decidís pagar el lloguer del local okupat “per mantenir la pau social”, el nou equip de govern ja va anunciar el juliol de 2015, sota mandat d’Ada Colau al consistori i regidoria aleshores a mans de Raimundo Viejo que es revocaria l’acord. El Banc, que ja havia superat una ordre de desallotjament oberta el 2014, es va tornar a enfrontar al que Viejo va argumentar així: “Fins i tot perquè els okupes tenen dret a ser okupes, i assumir el que comporta la desobediència”. Amb el desallotjament del Banc Expropiat els moviments socials de Gràcia perden un dels principals espais okupats del nucli històric, que ha estat en marxa des de l’octubre de 2011 quan encara era una oficina buida de Caixa Tarragona (Foto: Silvia Carbonell. Aquest matí desplegament a prop del Banc Expropiat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *