Nit de batalla campal pel Banc Expropiat en els pitjors incidents després d’un desallotjament

IMG-20160523-WA0008Agents dels Mossos d’Esquadra i simpatitzants del moviment okupa han protagonitzat aquesta nit de dilluns una batalla campal als carrers del nucli històric de Gràcia després del desallotjament al matí, després de quatre anys i mig, del Banc Expropiat. En els pitjors incidents que es recorden com a conseqüència d’un desallotjament d’un espai okupat, i ja fa més de 30 anys que n’hi ha, l’enfrontament s’ha saldat amb quinze manifestants ferits de diversa consideració i greus desperfectes en l’operatiu policial. Els fets més greus han ocorregut quan una cinquantena de manifestants s’han segregat de la manifestació, encaputxats i vestits de negre de dalt a baix, i després que el gruix de la convocatòria s’aturés davant d’espais com l’antic Casal Popular i el Banc Expropiat, han entrat en contacte violent amb els Mossos a Travessera de Gràcia amb Torrent de l’Olla. Els enfrontaments s’han allargat fins a la matinada amb llançament de trets de foam per part dels agents -alguns han arribat a primers pisos del carrer Verdi-, vehicles bolcats i motos tombades per l’acció dels dos blocs, contenidors cremats i entitast bancàries amb els vidres trencats. El Districte de Gràcia ha xifrat els desperfectes en 60.000 euros, entre els quals destaca un vehicle de neteja cremat, dos vehicles més de neteja amb vidres trencat, nou contenidors cremats, vuit papereres trencades, un turisme bolcat i una moto cremada. El Banc Expropiat, en un comunicat, ha assegurat que els incidents s’engloben en una dinàmica més general contra “la impunitat policial”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *