El conflicte pel Banc Expropiat no s’acaba: segona nit, reokupació i tercera convocatòria

20160524_210925La violència pel conflicte sobre el Banc Expropiat no s’acaba i aquest dimarts al vespre n’hem tingut una nova prova amb relat diferent al del primer dia: la manifestació convocada en aquest cas a la plaça del Diamant (foto), amb mig miler de persones, ha tingut un recorregut més curt i ha acabat de seguida davant de l’espai desallotjat dilluns. En aquesta ocasió un petit grup de manifestants ha acordonat amb èxit el Banc mentre un parell de persones s’encarregaven de reobrir l’espai amb serres radials, com ho van provar sense acabar la nit anterior. En aquell moment s’ha produït una càrrega dels Mossos d’Esquadra, que ha deixat una desena de ferits i que ha dispersat la manifestació pels carrers secundaris de la Vila. La violència s’ha apoderat de nou d’un bon grapat de carrers, amb les furgonetes policials darrere, i encara de matinada l’operatiu s’ha saldat amb 25 ferits més (19 manifestants i sis agents), que se sumen als quinze de la nit anterior. Encara poc abans de la mitjanit una maleta palplantada al mig de Torrent de l’Olla amb Travessera -on dilluns va haver-hi la primera càrrega- ha aturat per un moment la batalla i ha fet pensar que els Mossos havien demanat la presència d’artificiers, però pocs minuts després la maleta ha desaparegut. Les escenes de persecucions han anat acompanyades en un moment donat pel repic de cassoles des dels balcons. Avui hi torna a haver manifestació, a les 21.00 hores de nou a la plaça Revolució, i ningú sap quan s’acabarà el conflicte a Gràcia. La sensació ara mateix és d’empat infinit. El Banc ha penjat aquest migdia de dimecres les activitats que farà tota la setmana que ve, en horari de 18 a 21 hores, i entre les quals destaca la pel·lícula ‘Welcome’, sobre el drama dels immigrants a Calais.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *