Badia: “Trobarem un lloc alternatiu”; però l’equip de govern es mostra pessimista

revolució plena“Condemnem totes les violències i rebutgem de ple els aldarulls. No són la via per resoldre res. Els veïns de Gràcia no s’ho mereixen”. Amb aquest missatge d’intent tranquil·litzador el regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha volgut calmar els ànims i la indignació veïnal, contra qui fos. “Trobarem un lloc alternatiu per seguir duent a terme la seva activitat, perquè sabem que l’espai tenia un retorn social molt valorat pels veïns”, va afegir.
Des que el juliol de 2015 -i no ara com sembla que hagin descobert alguns mitjans- el Banc va explicar que un 12 de juny, el dia abans que prengués possessió Ada Colau, l’aleshores regidora de Gràcia, Maite Fandos, va entrar al local per comunicar-los que tenien pagat el lloguer del 2015, el nou govern a Gràcia ha tingut aquesta patata calenta sobre la taula. Aquell mateix juliol el primer regidor elegit en aquest mandat a Gràcia, Raimundo Viejo, va dir en una entrevista a l’Independent que s’havia acabat pagar lloguer des de l’Ajuntament “fins i tot perquè els okupes tenen dret a ser okupes, i assumir el que comporta la desobediència”. Viejo es va reunir amb el Banc Expropiat un 2 d’agost a la Violeta per obrir negociacions. La reunió està enregistrada. Cap més contacte.
Badia, el nou regidor, que va assumir el càrrec al novembre quan Viejo va provar sort com a diputat al Congrés, va entomar el repte i ha fet constar al Pla d’Actuació del Districte l’estrena d’un casal de joves a la Vila. Tothom ha interpretat que aquest casal pot ser l’excomissaria del Cos Nacional de Policia, okupada ara pel Casal Tres Lliris. “La via és el diàleg amb els activistes i buscar alternatives”, diu Badia. Al seu equip de govern -del qual Robert Soro i Àngels Tomàs han assistit a les manifestacions- hi regna el pessimisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *