Tres soldats americans li trenquen la cara a un jove

Un enginyer de so, actual treballador de la sala Barts del Paral·lel i veí del carrer Llibertat, Tarek Ryan, ha denunciat als Mossos d’Esquadra la brutal agressió que tres soldats dels Estats Units de vacances a Barcelona li van propinar la nit de divendres a dissabte quan tornava cap a casa en la confluència dels carrers Llibertat i Fraternitat i que li suposarà almenys un any de recuperació perquè té la mandíbula i el nas trencats.

Els fets, tal com ha explicat Ryan a l’Independent i consta com a incident a Mossos d’Esquadra, van succeir pocs minuts abans de les sis del matí quan el jove tornava des del metro de Diagonal i es va endinsar des del carrer Torrent de l’Olla cap al carrer Llibertat. “Havia sortit de treballar a les 12 de la nit, vaig quedar amb unes amigues i a les 5.50 hores els vaig enviar l’últim whatsapp per dir que havia arribat bé”, explica.
Va ser en aquell precís moment, sempre segons el seu relat, quan Ryan es va trobar a Llibertat amb Fraternitat un grup de cinc persones que cridaven molt i semblava que es discutien. “Els vaig demanar silenci en anglès, perquè hi ha gent que dorm, i en aquell carrer ressona molt el soroll”, apunta Ryan. La seva companya, Jenna Watson, afegeix un detall important a la conversa: “És important que facis constar que només havies begut un xupito de whisky i dues cerveses en tota la nit”.

Ryan descriu que va ser en aquell moment que dos dels cinc van marxar corrents i va cometre l’error de dir que trucaria a la policia. “Policía, quina policia? Jo sóc soldat i vaig estar a l’Afganistan!”, li va recriminar un dels tres agressors. Des d’aquell instant el jove només recorda que li va agafar les mans al que li cridava i es va despertar minuts després, amb llum de dia, al mig del carrer. Havia quedat estabornit inconscient, tenia la mandíbula trencada i el nas també trencat. “Deuria passar entre les 6 i les 6.15, perquè a les 6.22 vaig aconseguir arribar a casa i trucar al 091”, diu.

Els Mossos van desplaçar-se al domicili de Ryan a partir d’una segona trucada a les 6.43 hores, li van prendre declaració i van cridar una ambulància. Al Clínic fins a les 14.50 hores no va poder avisar la seva companya per problemes de mobilitat i cobertura. Van operar-lo diumenge.

“Ara ja estic bastant millor, fins ahir estava enfonsat i avui [dimecres] m’han tret els taps del nas i he pogut parlar. Tinc com culpa d’haver-m’hi ficat però sí que vull dir que aquest turisme no és el que volem a Gràcia”, apunta Ryan. Els metges li han posat dues plaques de titani perquè té la mandíbula partida en dos i a prop de l’orella té una altra fractura. Estarà un total de sis setmanes de baixa i no tornarà a tenir sensibilitat plena al llavi i a la banda esquerra fins d’aquí a un any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *