Els habitatges de Quiron només reserven els baixos per als tres nous equipaments

web quironL’illa d’equipaments de l’antiga clínica Quiron tindrà un espai reduït, els baixos dels dos blocs, per encabir els promesos tres equipaments (un casal d’avis, un casal de barri i un equipament per a joves) que han d’acompanyar els 111 habitatges dotacionals ja anunciats. En contraposició, a l’altre solar triat per a habitatge dotacional, a la carretera de Sant Cugat, a l’Arrabassada, els baixos tindran cèdula d’habitabilitat i es carregaran bona part del jardí actual.

L’aprovació inicial de la modificació del PGM per convertir en habitatges dotacionals els solars de l’avinguda Mare de Déu de Montserrat 5-11 i de la carretera de Sant Cugat 2X ha permès coneixer el detall, més enllà dels grans números de 111 i 35 habitatges, respectivament, que ja s’havien donat a conèixer fins i tot des de l’anterior mandat en el cas de l’antiga Clínica Quiron.
En comparació a la idea inicial del 2012, però, la realitat serà ben diferent. Es preveia aleshores una illa sencera d’equipaments amb “un casal de barri i un casal de gent gran i 11.000 metres quadrats per a un equipament de ciutat, que serà preferentment de caràcter sociosanitari o sanitari-assistencial”, deien els comunicats oficials i cròniques de l’època.

En primer lloc, a Mare de Déu de Montserrat hi aniran dos blocs paral·lels de planta baixa i 4 i planta baixa i 5 en un total de 10.198 metres quadrats. Menys edificabilitat que els 12.000 metres quadrats inicials. Però el més delicat és l’encabiment dels promesos casal d’avis, de joves i de barri només en l’espai dels baixos; potser per això el projecte s’ha reservat en la memòria explicativa l’opció de fer-hi altells.
En segon lloc, a l’Arrabassada, també en dos blocs, que aniran vistosament enretirats respecte de la Ronda de Dalt, s’hi faran unes alçades de planta baixa i 4 i planta baixa i 2 (tenint en compte el desnivell en la ubicació ascendent). El dany col·lateral no és només l’adéu a l’actual pista de petanca, que queda sinó també a bona part del jardí que ajuda a fer la volta muntanya amunt o avall.

El pressupost de les dues operacions a Gràcia serà de 3,9 milions per a l’Arrabassada i de 12,6 per a l’antiga Quirón; en total, 15,5 milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *