La Ronda de Dalt tindrà un nou pont al pas per Gràcia i voladissos per a les bicis

Societat

Els estudis previs de la Ronda de Dalt en el tram de Gràcia, després de la tempestuosa reunió de l’alcaldessa, Ada Colau, amb tots els barris implicats d’ara fa un mes, han entrat en via de concreció local amb una nova sessió d’Ecologia i Urbanisme amb els veïns de Penitents i Vall-Par aquesta setmana a la mateixa Biblioteca de Penitents. La proposta inicial planteja una semicobertura amb un nou pont o passera que uneixi el carrer Ticià i voladissos de Comín a Vallcarca per a bicicletes.
De tall a passeig amb forats. Amb aquesta idea gràfica, dita en to informal, treballa l’àrea d’Ecologia i Urbanisme de l’Ajuntament per al tram de la Ronda de Dalt entre l’avinguda Vallcarca i la plaça Alfons Comín, un dels espais on la via ràpida és més estreta en la superfície i on hi ha més possibilitats de millora a baix cost.
La concreció tècnica planteja una passera que connecti les dues bandes del carrer Ticià i ajudi a permeabilitzar el pas en el tram entre Comín i la rotonda del carrer Alegre. En aquesta zona els tècnics també treballen en una idea d’esmena sobre el Torrent de Penitents, La Ronda de Dalt tindrà un nou pont al pas per Gràcia i voladissos per a les bicis que va quedar quasi desaparegut per les obres dels Jocs Olímpics que van reorganitzar el trànsit amb Comín, Esteve Terrades i el Parc Sanitari Pere Virgili. A banda de guanyar verd, en una segona fase es proposa la connexió amb un nou parc que hi hauria sobre la gasolinera.
El segon àmbit de treball de la semicobertura es fixa en l’espai on l’avinguda Vallcarca desemboca al lateral sud de la Ronda i arriba a la biblioteca de Penitents pel lateral nord. En aquest espai, on també hi ha un casal d’avis i la casa Ronald McDonald, els voladissos per a carril bici que cobriran en part tot el recorregut es creuaran i deixaran a la vista una cobertura quasi total.