Gràcia Participa inicia la recollida d’aliments al Jardí

p08f2Sota l’impuls de l’ANC, Gràcia Participa, que aplega associacions com l’Associació Veïnal de Gràcia, els Castellers, La Torna, Lluïsos i l’Orfeó, va posar en marxa aquest dimecres el Rebost Solidari per recollir aliments per a les persones més necessitades. Aquest espai de recollida i emmagatzematge de productes de primera necessitat forma part del Pla de Xoc contra la Pobresa promogut per aquesta plataforma i que va ser aprovat el mes d’octubre, tot i que encara no s’ha desenvolupat. Davant la manca de concreció d’aquest pla, la societat civil gracienca ha tirat pel dret i ha organitzat el primer recapte al Jardi del Silenci, situat al carrer Encarnació, en una iniciativa que es repetirà cada dimecres de deu del matí a vuit del vespre. Els promotors del projecte deixen clar, però, que el Rebost Solidari s’ha de coordinar des d’un espai de titularitat pública per poder impulsar la recollida de sobrants alimentaris de mercats, centres escolars, grans superfícies i comerços perquè en aquesta primera jornada els aliments provenien de veïns a títol individual. En aquest sentit, Gràcia Participa reivindica l’antic CAP de Quevedo. “Vam proposar fer-ho en aquest CAP, que està sense utilitzar, però no hem obtingut resposta del Districte i hem optat per portar el rebost al Jardí com a espai reivindicatiu” explica Josep Manel Alejandre, membre de l’ANC i un dels portaveus de la plataforma. Alejandre remarca que “volem que el rebost sigui gestionat pel Districte, hem agafat la iniciativa a l’espera que n’assumeixi el control i les entitats simplement hi posarem voluntaris”. Mentre l’administració no ho engegui, Gràcia Participa seguirà recaptant productes per a pal·liar l’emergència social cada dimecres al Jardí del Silenci, des d’on els porten el mateix dia al Banc d’Aliments del carrer Sors perquè en facin la distribució. Alejandre també revela que un altre dels objectius d’aquest projecte solidari és que les persones que reben aquests aliments s’hi impliquin: “Volem que la gent que rep aquests aliments facin de voluntaris”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *