El Banc Expropiat i 50 entitats plurals impulsen un manifest contra l’especulació

IMG_20160616_132652Mirar endavant i pensar en gran. Sota aquesta màxima, però sense defugir cap element espinós i admetent que els acords seran encara de mínims, el Banc Expropiat i representants de 50 entitats s’han reunit aquest dimarts en una reunió històrica amb el conflicte del desallotjament com a via d’oportunitat per treballar junts per primera vegada en 32 anys. Hi ha en marxa un manifest i potser una festa i una manifestació amb un missatge crític contra l’especulació immobiliària.

Lluïsos, Sant Medir, la coordinadora d’AMPA, l’Associació de Bars i Restaurants, els comerciants de Verdi, la plataforma Gràcia On Vas, l’esplai Matinada, el Casal Tres Lliris, La Barraqueta, l’Associació de Veïns i Comerciants de Diamant, l’Oficina d’Habitatge, la Xarxa d’Aliments, Barri Obert, l’Associació Veïnal de Gràcia, l’Ateneu Rosa de Foc, l’Agrupament Escolta de Lluïsos, els Amics i Amigues de la Violeta, Arran, Gràcia amb el Sàhara, les Colles de Cultura Popular, l’Assemblea Llibertària L’Oca, l’Associació Cultural L’Independent de Gràcia, La Usurpada, el Banc Expropiat…
Mai a Gràcia hi havia hagut una reunió tan plural entre les diferents perspectives d’entendre el passat, present i futur de la Vila. Però dimarts un total de 48 persones van participar en la reunió més plural i multitudinària de la mitja dotzena que s’han celebrat en els últims dies a Gràcia per analitzar els fets del desallotjament del Banc Expropiat.

Per primera vegada, cara a cara, amb un desig d’entesa, els representants de més de 50 entitats van pactar promoure accions comunes que ja estan en marxa com la redacció d’un manifest crític amb l’especulació immobiliària. A l’equip redactor hi ha representants d’entitats clàssiques, de moviments socials, de comerciants i del Banc.

A la reunió, de dues hores i mitja, celebrada a Lluïsos i convocada pel Banc Expropiat després de la primera trobada de la setmana passada amb entitats com Gràcia On Vas o el Casal Tres Lliris, hi va haver una pluja d’idees amb consens final com la programació d’un acte festiu al juliol o una manifestació i la previsió de constituir formalment la Taula d’Entitats preiniciada de cara al setembre.

Hi va haver també dades: una de cada deu persones que dormen a Gràcia en temporada alta és turista. I més idees: la redacció d’un cens immobiliari de fons inversors, la conversió del Banc Expropiat en entitat -desestimada pels seus membres presents- o la petició d’un local per al Banc, que va quedar sense resposta.

Reunió regidor-Síndica
Precisament la cessió d’un local municipal és el que defensa la Síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, i que pot haver plantejat dijous a la tarda al regidor, Eloi Badia, en la reunió que van mantenir al Districte.

1 thought on “El Banc Expropiat i 50 entitats plurals impulsen un manifest contra l’especulació

  1. Això de què pot arribar a haver-hi un turista de cada deu, crec que mereixeria que féssiu un article monogràfic que ho expliqui. Atenent que el cens del districte és d’unes 124.000 persones, això vol dir que tenim més de 13.000 llits per a turistes.

    Caldria que expliquéssiu com es distribueixen, quants hotels tenim, quants albergs, quants edificis d’apartaments turístics, quants apartaments turístics aïllats, quina és la mitjana de llits per hotel i per apartament. Seria bo tenir un plànol que expliqués com es distribueixen territorialment aquests 13.000 llits. L’ideal seria per illes de cases, sinó per carrers o, com a mínim, per barris.

    També caldria explicar d’on surt la informació, quines en són les fonts.

    Només donant tota aquesta informació es pot aconseguir que la dada sigui creïble per la majoria de la població, que és el primer pas perquè es puguin debatre actuacions en la correcta direcció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *