El Park Güell reformarà la plaça de la Natura i els accessos urbans i de bosc

IMG_20160616_131012Quan falten quatre mesos perquè el Park Güell faci tres anys del tancament amb accés de pagament de la zona monumental, l’Ajuntament ha aprovat un paquet de reformes per 10,5 milions que s’executaran fins al 2018 en part gràcies al cànon de retorn que prové dels beneficis de les entrades. Entre les actuacions destaca la reforma de la plaça de la Natura, la recuperació del projecte gaudinià del carrer Olot i les millores als accesos urbans de baixada de la Glòria i boscosos de Torrent del Remei.

L’ús intensiu del recinte del Park Güell, tant en la zona monumental amb accés regulat de pagament des del 2013 com en la zona de lliure accés, ha fet modificar i ampliar un acord de l’anterior govern per als anys 2015-2016 per valor de 4,9 milions fins als 10,6 milions fins al 2018. El 2015 ja es va iniciar la reparació dels medallons de la Sala Hipòstila amb una petita partida de 118.000 euros.

Ara el paquet inclou des de la redacció del projecte de la plaça de la Natura i la seva impermeabilització perquè no afecti el columnari de la Hipòstila fins a la reurbanització del carrer Olot “per recuperar el projecte gaudinià” o l’estudi de funcionament del centre de visitants a la Casa Pere Jaqués.
En un segon àmbit més enfocat a patrimoni natural i als entorns, i amb la idea d’afavorir recorreguts alternatius d’accés per descongestionar Larrard, l’Ajuntament focalitza actuacions al carrer Pompeu Fabra amb la reforma de les escales que arriben fins a l’entrada de la carretera del Carmel, planteja la rehabilitació del mirador i el soterrament de línies elèctriques a Baixada de la Glòria i la millora de l’accés per Torrent del Remei-Coll del Portell amb la rehabilitació de la Font de Sant Salvador amb noves escales fins al Forat del Vent.

1 thought on “El Park Güell reformarà la plaça de la Natura i els accessos urbans i de bosc

  1. Trobo molt bé que s’intenti realitzar millores al Park Güell, però el que potser no tenen en compte els senyors de l’Ajuntament és com està repercutint al comerç dels carrers adjacents al mateix. No oblidin, senyors, que hi han moltes famílies que viuen dels seus negocis, i el que no es pot fer és oblidar-se dels que treballen, paguen importos i donen feina a altres persones perquè es vulgui quedar bé amb uns quants.
    La Barcelona sostenible, que tant defenen els que ens governen, han de tenir en compte la part ambiental, la social però també el desenvolupament econòmic. Son els tres principis de la Sostenibilitat. No ho oblidin senyors governants!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *