El Park Güell reforma la plaça de la Natura i l’entorn urbà i boscós

Quan falten quatre mesos perquè el Park Güell faci tres anys del tancament amb accés de pagament de la zona monumental, l’Ajuntament ha aprovat un paquet de reformes per 10,5 milions que s’executaran fins al 2018 en part gràcies al cànon de retorn que prové dels beneficis de les entrades. Entre les actuacions destaca la reforma de la plaça de la Natura, la recuperació del projecte gaudinià del carrer Olot i les millores als accesos urbans de baixada de la Glòria i boscosos de Torrent del Remei.
L’ús intensiu del recinte del Park Güell, tant en la zona monumental amb accés regulat de pagament des del 2013 com en la zona de lliure accés, ha fet modificar i ampliar un acord de l’anterior govern per als anys 2015-2016 per valor de 4,9 milions fins als 10,6 milions fins al 2018. El 2015 ja es va iniciar la reparació dels medallons de la Sala Hipòstila amb una petita partida de 118.000 euros.
Ara el paquet inclou des de la redacció del projecte de la plaça de la Natura i la seva impermeabilització perquè no afecti el columnari de la Hipòstila fins a la reurbanització del carrer Olot “per recuperar el projecte gaudinià” o l’estudi El Park Güell reformarà la plaça de la Natura i els accessos urbans i de bosc de funcionament del centre de visitants a la Casa Pere Jaqués.
En un segon àmbit més enfocat a patrimoni natural i als entorns, i amb la idea d’afavorir recorreguts
alternatius d’accés per descongestionar Larrard, l’Ajuntament focalitza actuacions al carrer Pompeu Fabra amb la reforma de les escales que arriben fins a l’entrada de la carretera del Carmel, planteja la rehabilitació del mirador i el soterrament de línies elèctriques a Baixada de la Glòria i la millora de l’accés per Torrent del Remei-Coll del Portell amb la rehabilitació de la Font de Sant Salvador amb noves escales fins al Forat del Vent.
Augment de visitants fins als 2,7 milions i noves visites en català
La zona monumental ha rebut 2.761.439 visitants de pagament l’any 2015, un 16% més dels 2.377.920 que es van registrar també en un any, entre octubre de 2013 i octubre de 2014.
Aquestes són les xifres oficials que existeixen i, per tant, la primera vegada que s’actualitzen.
Segons dades de B:SM, l’assistència del 2015 ha registrat “un augment molt significatiu” de la venda anticipada, que ja suposa un 51%. Entre els visitants de taquilla hi ha més dades: un 46% arriba en metro i que els principals orígens visitants són Itàlia, França i Llatinoamèrica amb un 15%, 13% i 10%. El lliure accés veïnal a la zona monumental només s’ha utilitzat 132.000 cops (un 5%). Per sumar públic local i català a la zona monumental l’Ajuntament ha engegat visites guiades en català, en cap de setmana i festius, a les 12.15 hores i a les 16.45 hores, amb sis places gratuïtes per a veïns i grups de 25. Les inscripcions, a
visitesguiades@bsmsa.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *