El festival Barcino torna a escena amb menys companyies però més funcions

CorazonIdiotaEl festival Barcino que organitza l’Almeria Teatre des del 2007 torna -després de l’aturada forçosa de l’any passat- amb el mateix esperit de ser l’off off del Grec però amb l’objectiu d’incrementar el públic. Per això enguany estrenen programació vertical, amb la qual es pot veure un espectacle el mateix dia de la setmana durant tot el mes que dura el festival, del 28 de juny al 28 de juliol, donant temps a que funcioni el boca-orella. “Són tres companyies però hi ha més funcions i allarguem més setmanes el festival, creiem que així s’omplirà la sala”, subratlla Víctor Álvaro.

Després de la suspensió del Festiu l’any passat per motius econòmics, que incorporava a la seva programació el festival de teatre Barcino, els seus impulsors el recuperen i tornen a apostar per companyies “fora del circuit comercial però amb molta qualitat”. Així, l’Off off del Grec es presenta enguany amb una novetat pel que fa a la programació, anomenada vertical, i que ja funciona en d’altres ciutats; del total dels quatre espectacles que s’oferiran, tres es programaran un cop por setmana durant el mes del festival, més l’espectacle inaugural. Tots ells s’exhibiran a les 21 h a un preu de 20 euros. “Creiem que és la millor manera d’assegurar-ne l’entrada, ja que no tenim l’infraestructura ni els recursos per grans campanyes”, explica el director de l’Almeria Teatre, Víctor Álvaro, “i donem temps a que corri la veu”.

A més de l’increment de públic, la direcció del festival insisteix en el seu contingut, amb propostes “arriscades i de qualitat” que després tenen recorregut en d’altres circuits. “Hem tingut espectacles o companyies que després han actuat en teatres més grans”, afegeix Álvaro. L’espectacle inaugural, Corazón idiota -un concert còmic a càrrec de Malena Vieytes, està programat el 28 de juny a las nou de la nit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *