El Banc Expropiat i 50 entitats plurals impulsen un manifest contra l’especulació

Mirar endavant i pensar en gran. Sota aquesta màxima, però sense defugir cap element espinós i admetent que els acords seran encara de mínims, el Banc Expropiat i representants de 50 entitats s’han reunit aquest dimarts en una reunió històrica amb el conflicte del desallotjament com a via d’oportunitat per treballar junts per primera vegada en 32 anys. Hi ha en marxa un manifest i potser una festa i una manifestació amb un missatge crític contra l’especulació immobiliària.
Lluïsos, Sant Medir, la coordinadora d’AMPA, l’Associació de Bars i Restaurants, els comerciants de Verdi, la plataforma Gràcia On Vas, l’esplai Matinada, el Casal Tres Lliris, La Barraqueta, l’Associació de Veïns i Comerciants de Diamant, l’Oficina d’Habitatge, la Xarxa d’Aliments, Barri Obert, l’Associació Veïnal de Gràcia, l’Ateneu Rosa de Foc, l’Agrupament Escolta de Lluïsos, els Amics i Amigues de la Violeta, Arran, Gràcia amb el Sàhara, les Colles de Cultura Popular, l’Assemblea Llibertària L’Oca, l’Associació Cultural L’Independent de Gràcia, La Usurpada, el Banc Expropiat…
Mai a Gràcia hi havia hagut una reunió tan plural entre les diferents perspectives d’entendre el El Banc Expropiat i 50 entitats plurals impulsen un manifest contra l’especulació passat, present i futur de la Vila.
Però dimarts un total de 48 persones van participar dimarts en la reunió més plural i multitudinària de la mitja dotzena que s’han celebrat en els últims dies a Gràcia per analitzar els fets del desallotjament del Banc Expropiat.
Per primera vegada, cara a cara, amb un desig d’entesa, els representants de més de 50 entitats van pactar promoure accions comunes que ja estan en marxa com la redacció d’un manifest crític amb l’especulació immobiliària. A l’equip redactor hi ha representants d’entitats clàssiques, de moviments socials, de comerciants i del Banc.
A la reunió, de dues hores i mitja, celebrada a Lluïsos i convocada pel Banc Expropiat després de la primera trobada de la setmana passada amb entitats com Gràcia On Vas o el Casal Tres Lliris, hi va haver una pluja d’idees amb consens final com la programació d’un acte festiu al juliol o una manifestació i la previsió de constituir formalment la Taula d’Entitats preiniciada de cara al setembre.
Hi va haver també dades: una de cada deu persones que dormen a Gràcia en temporada alta és turista. I més idees: la redacció d’un cens immobiliari de fons inversors, la conversió del Banc Expropiat en entitat -desestimada pels seus membres presents- o la petició d’un local per al Banc, que va quedar sense resposta. Reunió regidor-Síndica Precisament la cessió d’un local municipal és el que defensa la Síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, i que pot haver plantejat dijous a la tarda al regidor, Eloi Badia, en la reunió que van mantenir al Districte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *