Dones del 36 amplia zones de vegetació i suma un aparcament de bicicletes

La plaça de les Dones del 36 ja s’ha adaptat a la nova reali- tat oficial des del passat febrer, quan es van retirar del tot les polèmiques reixes que tanca- ven l’espai d’acord amb el pro- jectes estrenat l’any 2009, però des de fa deu mesos encara que- daven detalls pendents de corre- gir en l’adaptació i adequació a l’entorn abans extern. Hi havia, per exemple, peces de paviment que manca reposar allà on estava la tanca, calia repintar la mitgera del costat de l’escola bressol o re- parar la reixa de la font, que tenia problemes de drenatge.

Però el principal canvi en aquesta enèsima reforma de la plaça -que en vuit anys ha patit filtracions al subsòl, mort dels arbres i fins i tot un incipient conflicte amb amos de gossos i joves que fan botellot se centra de nou en el cul de sac que queda més lluny de les entra- des a l’espai. Operaris de l’Ajunta- ment treballen des de dilluns en l’ampliació de la jardinera, on també s’hi instal·larà un nou apar- cament de bicicletes, i ben a prop d’aquest espai també s’està tor- nant a fer una millora en el man- teniment del característic gran banc de fusta, que al seu dia va ser l’estrella de la primera reforma, al preu de 6.000 euros.

En les properes setmanes, tam- bé s’aprofitarà per reforçar i re- posar la plantació tipus mahònia malmesa al parterre de l’accés des de Torrent de l’Olla. L’únic element que queda ara pendent és la placa explicativa sobre les Dones del 36, que s’està fent nova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *