Casa Vicens i Gràcia On Vas pacten la pau fins la temporada turística

Casa Vicens compleix aquest dissabte el seu primer mes d’obertura com a casa museu al carrer Carolines sense que s’hagi produït l’impacte turístic de desgast que els pitjors escenaris podien preveure. Sobretot en caps de setmana s’han registrat fins a 700 visites, esglaonades en les ràtios ja anunciades de 20-25 persones cada 20 minuts durant les deu hores d’obetura i fins i tot ja s’ha celebrat, ara fa quinze dies, un sopar de luxe per a convidats vinculats a la fira de turisme de negocis IBTM.

Però la principal inquietud dels nous propietaris i gestors de Casa Vicens en aquest primer mes era la percepció que col·lectius organitzats de veïns com Gràcia On Vas, que van fer una primera acció de protesta, podien tenir de la nova atracció cultural i turística. Aquest dimarts, en aquest sentit, Casa Vicens i Gràcia On Vas, també amb la presència del director del Pla Estratègic de Turisme de Barcelona, Albert Arias, i representants del Districte, han analitzat aquests primers compassos en una reunió que ha servit per pactar una certa pau fins que arribi la temporada alta turística a la pròxima primavera. També el Districte ha psat en valor la creació d’una comissió de seguiment del Pla d’Impacte Turístic que Casa Vicens ha dissenyat per preveure possibles aglomeracions.

Gràcia On Vas, per la seva banda, manté una anàlisi crítica de l’aterratge d’un museu “que no deixa de ser una atracció turística en un entorn on nosaltres defensem que hi ha d’haver decreixement”, segons han apuntat fonts del col·lectiu, que ha instat Casa Vicens a plantejar projectes socials a nivell local.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *