Homenatge a Toni Roig, Nuevo Mester de Juglaría i Corrandes són Corrandes, primers noms del Tradicionàrius

El proper 12 de gener de 2018, i fins el 23 de març, engega la 31a edició del Festival Tradicionàrius que recupera el format de tres mesos de programació, després de la celebració del trentè aniversari amb un cartell que es va allargar durant sis mesos. Tot i que la presentació oficial no es farà fins al gener, aquesta setmana el CAT ha donat a conéixer les primeres cites del proper Tradicionàrius que marquen els eixos principals del festival: concerts homenatge i reivindicatius; la consolidació dels grups més joves de l’àmbit d’arrel i la mostra de grups de llarga trajectòria i de reclam internacional.

Els Foguerons de Sant Antoni a Gràcia d’aquesta edició tindran un caire de record amb l’homenatge a Pere Tàpias, gastrònom, músic i autor d’Oda a la sobrassada, durant l’acte del Tast gastronòmic del dijous 26 de gener al CAT, així com la commemoració dels 10 anys de la pèrdua de Toni Roig, amb l’espectacle Ball Roig, de la mà de Biel Majoral, Al-Mayurqa, Xavier de Bétera i El Pont d’Arcalís.

En aquesta edició el Tradicionàrius recuperarà el concert d’un dels grups més internacionals de la músical folk: Nuevo Mester de Juglaría. Després de 49 anys dalt dels escenaris i consolidats com a referents del folk castellà, presentaran al CAT el seu últim disc Gabarrerías, homenatge a un ofici ancestral, i faran un recorregut pel seu repertori històric.

El darrer avançament és el doble concert de Corrandes són Corrandes i Guillem Anguera divendres 2 de març, una oportunitat per descobrir la nova fornada del folk català. Corrandes són Corrandes presentaran Lligadetes amb un fil, en què han aconseguit traslladar a un enregistrament discogràfic l’emoció de la creació espontània. I Guillem Anguera ofererirà un directe molt personal, sensible i potent amb la presentació del seu disc 14 km. Un treball de temes de collita pròpia i en què l’acordió diatònic és l’instrument principal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *