L’independentisme torna a sumar el 60% a Gràcia mentre el PP s’ensorra al 3%

L es eleccions al Parlament de Catalunya de 2017, que es prometien com les més emocionants de la història, no han fet variar el mapa polític de Gràcia, on s’han repetit gairebé fi l per randa els mateixos resultats que ara fa dos anys, almenys en les posicions capdavanteres. En aquell moment els partits independentistes, com a Junts pel Sí i CUP, van sumar el 60,69%% dels vots, i aquest 21-D, a l’hora de tancar aquesta edició i amb el 80% de vot escrutat, Junts per Catalunya, ERC i la CUP arribarien al 59%.

Junts per Catalunya ha guanyat el pols a ERC per la mínima en un pastís en què les dues candidatures es reparteixen a Gràcia gairebé equitativament la meitat dels votants i superen el 50%. La fórmula de presentar-se per separat ha donat resultats i les dues llistes sumen prop de cinc punts més, encara que és justament el que perd la CUP. Els cupaires el 2015 van assolir un històric 14% i ara han caigut fi ns al 9%.

Ciutadans s’ha situat en tercer lloc i, a diferència del total de Barcelona, on Ciutadans s’ha situat com a primera força, a Gràcia la variació ha estat mínima, del 12% al 15%. El partit taronja només ha avançat una posició per aquesta davallada de la CUP.

El PSC també surt afavorit d’aquesta dinàmica de concentració del vot independentista en Junts x CAT i ERC i se situa en quarta posició. Catalunya En Comú-Podem no ha tret cap rèdit del seu govern al Districte i gairebé repeteix resultats respecte del 2015. Probablement el que queda més despenjat de tot aquest arc parlamentari local és el PP, que perd la meitat dels seu ja petit suport a la Vila, però on encara cau del 6% al 3%.

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *