L’Ateneu Roig escull l’univers de Miyazaki en la seva primera festa oberta d’hivern

Cultura

El proper dimecres 28 de desembre, l’Ateneu Roig vol celebrar el dia del Sants Innocents d’una manera especial: una jornada oberta al barri i dedicada a l’univers del cineasta japonès Hayao Miyazaki, en què suposa la primera festa d’hivern de l’entitat. L’objectiu és obrir l’ateneu a la participació i col·laboració de la gent de Gràcia, sota una temàtica que ja és l’escollida per al guarnit de la propera Festa Major del carrer Ciudad Real. “Creiem necessari per a l’entitat incorporar gent nova, veïns de Gràcia que vulguin formar part o participar de l’Ateneu”, explica Anxo Baranga. Així, la jornada arrencarà a les onze del matí amb una xocolatada amb melindros i amb l’explicació de les diverses activitats. Durant tot el dia, hi haurà contacontes, joc de tangram i una exposició de dibuixos i imatges de Miyazaki. “No ens imaginàvem que aquest tema pogués interessar a tanta gent, i creiem molt positiu despertar la curiositat de persones que no estan tan implicades amb l’Ateneu”, afegeix Baranga. De fet, és el primer cop que l’entitat decideix fer una “festa” d’hivern amb que recull l’esperit de les convocatòries que l’Ateneu també fa de cara a la Festa Major, un reclam que sempre suma més mans. Durant el matí, tindran lloc els tallers de còmic, guió, dibuix i construcció, taller de Haikus, a càrrec de la llibreria gracienca Haiku, i un altre taller d’introducció a Miyazaki i al grafisme japonès. Després del dinar es projectarà el film El meu veí Totoro, i a la tarda, taller de màscares, i espai de dibuix inspirat en imatges d’aquest referent del manga.