El Districte dóna per feta l’aplicació de la reducció de taules a les terrasses tot i el pacte amb el gremi

Societat

Només quinze dies després de la fotografia que l’Ajuntament i el Gremi de Restauració es van fer per enterrar el conflicte per l’aplicació de l’ordenança de terrasses i que flexibilitzava bona part de les mesures generals, l’aplicació efectiva de la reducció de taules i cadires segueix endavant a Gràcia en la interpretació que fa el Districte, un cop dijous passat el Butlletí Oficial de la Província va publicar l’aprovació definitiva de les ordenacions singulars a les places del Diamant, Nord, Rovira, Vila, Virreina, Sol i Revolució. Els documents que desestimen les al·legacions presentades pels restauradors i que confirmen una reducció general de 225 taules a 218 tindran una aplicació de transició a partir del 31 de gener de 2018, però fonts municipals ja han apuntat que la reducció de taules i cadires serà una de les primeres mesures que es poden aplicar. “És cert que hi haurà un temps de marge fins que es faci el nou marcatge de zona, però hi ha elements de fàcil aplicació com la reducció de taules i altres més complexos com l’adequació del tipus de mobiliari”, segons apunten aquestes fonts municipals. A Gràcia, de fet, el debat sobre l’ordenació singular de les terrasses a les places, iniciat el març de 2016, registrarà canvis notables en els casos de Revolució, Sol, Rovira o Virreina. L’aprovació definitiva, en qualsevol cas, no ha suposat cap variació en les decisions que ja es van fer públiques el març de 2017 (vegeu L’Independent número 660) i així la plaça del Diamant es quedarà igual (una terrassa amb 8 taules i de l’1,4% d’ocupació a l’1%), Nord passarà de 10 a 12 en dos terrasses de 6 (de l’1,6% al 2% d’ocupació), Rovira augmentarà de 24 a 30 taules (de dos de 12 a tres de 10 i del 4,2% al 5,2%), Vila reduirà de 54 a 48 taules (sis terrasses de vuit taules i de 9% d’ocupació a 8%), Virreina també en perdrà, de 36 a 30 (abans tres de 12 i ara tres terrasses de 10), Sol pujarà de 58 a 60 (deu terrasses de sis i del 10,2% al 10,5% d’ocupació) i Revolució baixarà de 35 a 30 (de 6,5% d’ocupació a 5,6%).