El Torneig de Nadal del Safa Claror arriba a la 24a edició amb canvis importants

Com cada Nadal, els amants del bàsquet tenen una cita ineludible amb el Torneig de bàsquet infantil del Safa Claror, que enguany arriba a la 24a edició amb moltes novetats importants. Després de molts anys amb un cartell d’autèntic luxe, amb la participació dels millors equips de Catalunya, i fins i tot d’Espanya, com ara el Barça, el Madrid, la Penya o l’Estudiantes, l’arribada a la direcció tècnica del club de César Sanmartín ha comportat un canvi en l’estil del torneig i s’ha decidit potenciar el bàsquet des de la vessant més lúdica d’aquest esport, i deixar de banda l’esperit competitiu.

En aquesta 24a edició, que se celebrarà els dies 28 i 29 de desembre, a més a més dels equips del Safa Claror, la resta d’equips participants seran, en categoria femenina: Ipsi, Sese, Lluïsos de Gràcia i CB Almeda. En categoria masculina el cartell serà el següent: UE Sant Cugat, Lluïsos de Gràcia, UE Claret i UE Gaudí. Tots aquests equips competiran entre ells durant dos dies però cap d’ells podrà aixecar el trofeu que l’any passat va guanyar el Barça tant en categoria masculina com femenina, perquè s’ha decidit canviar el format i que no es disputi una final, sinó que es potencii l’esperit social i lúdic, mentre s’aparca la competició durant uns dies.

Una de les novetats que presenta aquesta 24a edició és el Torneig Equip Total, un esdeveniment paral·lel que neix amb la intenció de promoure el vincle entre pares i fills mitjançant la part més social i lúdica del bàsquet. Diversos equips formats per jugadors pares i mares participaran durant els dos dies de diferents concursos de tir i habilitats.

El club també vol donar protagonisme als entrenadors, i ajudar-los a créixer perquè puguin desenvolupar millor la seva tasca, per aquest motiu s’han preparat dos clínics pel dia 27 que contaran amb la presència de l’exentrenador del Barça i del Joventut de Badalona, Miquel Nolis, que explicarà les bases del joc lliure i de l’ocupació d’espais; i de l’actual seleccionador català mini, Josep Maria Planas, que exposarà els principis bàsics de la defensa en el minibàsquet.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *