Ampli seguiment de les protestes contra la pujada de tarifes del transport públic

Per Marc Elizalde

Per segona setmana consecutiva, la Plataforma Stop Pujades ha concentrat aquest dimecres desenes de persones en protesta contra la pujada de tarifes del transport públic. En una jornada d’accions descentralitzades a més d’una vintena d’estacions de l’àrea metropolitana, els veïns de Gràcia s’han manifestat a les estacions de metro de Vallcarca, Fontana i Joanic. Entre consignes com “contra l’estafa de TMB, cola’t tu també”, els manifestants han bloquejat el tancament de les portes d’accés i han permès així que tots els passatgers viatgessin de franc durant prop d’una hora; també s’han sabotejat validadores i màquines d’expedició de bitllets. Stop Pujades considera “inacceptable” l’increment de més d’un 2% del preu de la majoria de títols aprovat per l’ATM de cara al 2018, i denuncia que siguin “les usuàries les que paguem, d’una banda, la manca de finançament públic -especialment per part de l’Estat espanyol- i, de l’altra, el deute acumulat fruit de la mala gestió, l’excés de directius amb salaris astronòmics i la pràctica de la majoria de partits de convertir TMB en un cementiri polític d’elefants”. La plataforma, amb el suport d’un ampli ventall d’organitzacions veïnals, polítiques i sindicals, reivindica el retorn a les tarifes del 2013, l’obertura d’una taula social que acordi un preu adaptat al poder adquisitiu de la classe treballadora, la publicació de les retribucions de la cúpula de TMB i que la gestió de la nova T-Mobilitat, privatitzada en empreses com La Caixa i Indra, esdevingui 100% pública.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *