El Coll reactiva solars buits en detriment dels assentaments

Si vostè vol comprar-se un pis nou pel preu que ara fa cinc anys es podia pagar per un de segona mà al carrer Gran, uns 300.000 euros, el Coll és el nou lloc al districte de Gràcia. Tot i ser considerat el barri amb menor renda familiar disponible (84,4 sobre 100 contra els 116,4 punts de la Salut o els 101,5 de la Vila), l’estadística pot començar a canviar amb les noves promocions immobiliàries que s’han activat des de finals de desembre i que es començaran a lliurar a finals de 2019.

Només entre els carrers Ru­bens, Torrent del Remei i Passeig de la Mare de Déu del Coll hi ha quatre noves promocions amb noms tan cridaners com Els Parcs del Coll de Gràcia, que es publiciten amb frases ganxo del tipus “a 100 metres de l’entrada del Park Güell” o “situats en una de les zones amb millor qualitat de vida de Barcelona”.

Aquests moviments, alguns dels quals estaven aturats des del 2008 com el cas de Rubens 27, s’han confirmat en les últimes setmanes amb l’entrada de màquines excavadores o amb la col·locació de rètols de les noves promocions, però sobretot la conseqüència més important (i dolorosa perquè afecta circumstàncies personals) és el desallotjament d’almenys dos assentaments de llarga durada tant en aquest cas de Rubens com en el de Torrent del Remei/Móra d’Ebre.

Només en aquestes dues noves promocions ja s’estan ofertant un total de 42 pisos nous amb distribucions d’uns 90 metres quadrats en 3 o 4 habitacions i puntes de preus de 333.000 euros. El salt qualitatiu també es fa evident amb la inclusió de piscina, solàrium i aparcament en algunes d’aquestes ofertes.

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *