Presó preventiva per a un mestre de Vedruna Gràcia acusat de violar un menor

L’escola Vedruna Gràcia, un dels centres educatius més prestigiosos del districte, amb més de 150 anys de referència educativa i en ple procés de transformació i renovació interna, ha entrat aquest dijous en un malson encara de difícil càlcul de conseqüències: un dels seus professors, amb set anys de trajectòria al claustre i “molt ben valorat” pels alumnes, segons han explicat fonts de la direcció a l’Independent, ha entrat en presó preventiva, després de ser detingut aquest desembre per segona vegada en un cas de delicte sexual que contempla no només la possessió d’imatges explícites sinó d’una confessió de violació.

Els fets s’han conegut aquest dijous però l’escola ja va comunicar el cas aquest desembre als delegats de classe i a totes les famílies de tots els nivells, des de P-3 fins a Batxillerat. “A dins de l’escola no ha passat res, però emocionalment estem molt tocats”, han apuntat aquestes fonts. Però som al gener de 2018 i la investigació -i una primera detenció- es remunta al 2015.
Ara fa tres anys llargs els Mossos van iniciar diligències per investigar un cas d’abús sexual a l’agrupament Scout MasGuinardó, ubicat a tocar de la Ronda del Guinardó, darrere de l’Hospital de Sant Pau. La primera denúncia apuntava el cas d’un monitor que hauria fet tocaments a menors de l’agrupament. El monitor, mestre de l’escola Vedruna, va ser detingut a l’escola i els agents policials van informar del procés al director Joan Hueso. Com a fruit de la detenció, la jutgessa va autoritzar un escorcoll al domicili de l’encausat, on es van localitzar fotografies de nens despullats i, no sent aquestes imatges explícites, va deixar el monitor i mestre en llibertat amb càrrecs.

L’any 2016 el cas es va accelerar, segons fonts policials, a partir d’una anàlisi més aprofundida dels materials incautats. Algunes fonts admeten que en aquesta nova anàlisi haurien aparegut imatges explícites no només de nens sinó també concretament de familiars de l’encausat. El cas, però, no es va moure a nivell judicial i el monitor també va seguir desenvolupant la seva feina com a mestre a Vedruna.

Aquesta tardor tot es precipita: la investigació obté en seu judicial una declaració d’un dels menors de l’agrupament que assegura que el monitor no només va abusar d’ell sinó que també el va agredir sexualment. “El va violar”, aclareix la font de la investigació consultada. És en aquell moment, ja pocs dies abans de les vacances de Nadal, que el monitor i mestre és detingut novament a l’escola. “Se’l torna a detenir perquè ni la jutgessa ni l’escola l’han apartat”, apunta aquesta última font. L’escola, a través de la seva fundació, s’ha defensat de l’acusació adduint que a partir de la primera detenció es va aplicar el protocol establert en aquests casos i a l’encausat se li va fer un “seguiment”. “Confiem encara en la presumpció d’innocència”, conclouen fonts de la direcció del centre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *