Els Quicos obren un Tradicionàrius marcat pels concerts homenatge

Ja no es fan cotxes com el 4L ni bandes com la vostra”. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries inauguren aquest divendres la 31a edició del festival internacional de música folk Tradicionàrius, una edició on els homenatges seran un dels principals fils conductors del cartell d’enguany, que recupera el seu format habitual de tres mesos. Aquest dimecres, la banda de les Terres de l’Ebre també va ser l’encarregada de posar la música a la presentació del festival (la imatge del qual ha adoptat el color groc de la reivindicació sobiranista), i de recordar el paper que la direcció del CAT ha portat a terme aquests darrers anys: “Gent com la del Tradicionàrius són la gent que ens ha ajudat a fer camí”.

El festival ha volgut retre homenatge a 3 figures importants del seu entorn: els 10 anys de l’adéu de Maria Laffitte, a qui dediquen aquest Tradicionàrius; un record a Pere Tàpias el dia del Tast Gastronòmic per la seva dedicació incondicional tots aquests anys amb l’Oda a la sobrassada; i, per últim, un ball folk en el marc dels Foguerons de Sant Antoni a Gràcia, Ball Roig amb Biel Majoral, Xavier de Bétera, Al Mayurqa i Els Pont d’Arcalís, dedicat a Toni Roig, una de les figures clau wde la música d’arrel. “En 31 edicions han passat moltes coses bones i algunes que emotivament ens fan recordar”, va assenyalar Jordi Fàbregas.

El 50% dels concerts i balls folk estaran encapçalats per grups que reinventen, recuperen i reescriuen el folk i la música d’arrel com Inxa Impro Quintet, Biflats, Guillem Anguera, BigCat de música llatina o The Escarteen Sistes, Orquestrina Trama, RIU o Aires del Montseny, entre molts d’altres. Grups que compartiran cartell amb artistes de llarga trajectòria del país. •

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *