Protestes contra la pujada de les tarifes del transport públic

Societat

Per segona setmana consecutiva, la Plataforma Stop Pujades va concentrar dimecres desenes de persones en protesta contra la pujada de tarifes del transport públic. En una jornada d’accions descentralitzades a més d’una vintena d’estacions de l’àrea metropolitana, els veïns de Gràcia es van manifestar a les estacions de metro de Vallcarca, Fontana i Joanic. Entre consignes com “contra l’estafa de TMB, cola’t tu també”, els manifestants van bloquejar el tancament de les portes d’accés i van permetre que els passatgers viatgessin de franc durant una hora; també es van sabotejar validadores i màquines d’expedició de bitllets. Stop Pujades troba “inacceptable” l’increment de més d’un 2% del preu de la majoria de títols aprovat per l’ATM de cara al 2018, i denuncia que siguin “les usuàries les que paguem, d’una banda, la manca de finançament públic -especialment per part de l’Estat- i, de l’altra, el deute acumulat fruit de la mala gestió, l’excés de directius amb salaris astronòmics i la pràctica de la majoria de partits de convertir TMB en un cementiri polític d’elefants”. La plataforma reivindica el retorn a les tarifes del 2013 i l’obertura d’una taula social que acordi un preu adaptat al poder adquisitiu de la classe treballadora.