Espai Jove i Districte atenuen la crisi de la placeta amb mediació i tancament de nit

Si el 2017 es va iniciar amb la consolidació de l’obertura i retirada de les reixes de la plaça de les Dones del 36, l’any s’ha tancat a l’Espai Jove La Fontana amb una presència gairebé permanent de l’equip de gestió de conflictes de l’Ajuntament i el tancament de nit de la placeta interior que havia esdevingut un punt conflictiu, sobretot des de principi de juliol.

Els fets es van originar a l’estiu però es van precipitar al setembre quan el Consell de la Joventut de Barcelona va criticar oficialment el mal estat de la placeta, amb augment de pintades, consum i compra-venda de drogues i situacions de violència, que es van agreujar quan la reixa d’accés per Santa Rosa es va trencar i no va ser fins a l’octubre que els treballadors de l’Espai Jove van decidir tancar-la provisionalment amb una cadena i un candau. Ara, des de prinicipis de desembre, amb la mediació de l’equip de gestió de conflictes de dilluns a divendres amb els joves de la plaça, la problemàtica s’ha atenuat i es troba “en vies de solució”, segons apunta a aquest setmanari la directora de l’equipament, Helena Guiu. “No volem que els joves marxin perquè aquest és un espai lliure i un dels pocs sense terrasses a Gràcia”, afegeix Guiu.

L’equip de gestió de conflictes està ultimant un informe amb mesures a adoptar a llarg termini, entre les quls hi ha la petició de l’Espai Jove d’augmentar la il·luminació a la placeta i també s’ha activat una taula de treball amb la participació de l’escola bressol que celebrarà ja una segona reunió aquest gener.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *