Jordi Bernet i Jaume Fuster, grans noms de la BCNegra’18 a Gràcia

La tretzena edició de la BCNegra arrencarà el proper 29 de gener amb la inauguració d’una exposició dedicada a Jordi Bernet, amb la presència del mateix autor, del comissari de la trobada de novel·la negra d’enguany Carlos Zanón, i del comissari de la mostra, el professor Joaquim Noguero, realitzada amb la col·laboració de la crítica d’art, dibuixant i experta en còmic Mery Cuesta, Jordi Bernet, fos a negre mostra les pàgines del seu món creatiu, “una metròpoli habitable que és qualsevol cosa tret de tranquil·la”, segons els seus organitzadors.

L’autor de ‘Torpedo 1936’ i guardonat, entre d’altres, amb el premi al millor còmic estranger al Festival d’Angulema (1986) i el Gran Premi del IX Saló del Còmic de Barcelona (1991), serà un dels participants a la taula rodona sobre novel·la gràfica negra, l’activitat posterior a la inauguració de l’exposició. També hi seran el novel·lista Sergi Álvarez, el dibuixant de còmics Rubén Pellejero i el poeta Carlos Salem.

Per una altra banda, enguany fa vint anys que Jaume Fuster, un dels pioners del gènere negre i policíac del país, va morir. Autor de títols com De mica en mica s’omple la pica, Sota el signe de sagitari, Les cartes d’Hèrcules Poirot o Les claus de vidre, l’escriptor, guionista i traductor va formar part del col·lectiu d’escriptors Ofèlia Dracs. Precisament, dos membres d’aquest col·lectiu, Maria Antònia Oliver, parella de Fuster i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2016, i l’escriptora Margarida Aritzeta, protagonitzaran, juntament amb el crític i editor Àlex Broch i l’escriptor i periodista Rafael Vallbona (premi Sant Joan de novel·la per La casa de la frontera), una taula rodona moderada per pel professor Àlex Martín Escribà, expert en l’obra de Jaume Fuster. Es tracta, sens dubte, d’un dels actes destacats del programa que la trobada literària desplega a Gràcia, a la qual es sumen altres equipaments, com ara la biblioteca Vila de Gràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *