L’Ajuntament anuncia als veïns que la Rambla Verda de Vallcarca es farà, inclòs el dipòsit pluvial

La Rambla Verda de Vallcarca, el projecte que va provocar l’any 2011 l’enderroc de la Casita Blanca i que remunta la seva idea al 2007, al mandat de Guillem Espriu al Districte, es farà, però la cosa va per llarg. La incògnita s’ha aclarit aquesta setmana en una primera reunió entre el Districte, tècnics de l’Ajuntament i representants de l’AV Gràcia Nord-Vallcarca sobre aquesta peça que quedava pendent de definició, un cop el nou equip de govern va decidir retocar tota la reforma del barri.

Si primer va ser la definició dels nous equipaments de Can Carol i de la Casa Junyer-Canals i del nou barri històric amb el concurs internacional d’idees i també aquesta tardor s’ha avançat en la negociació entre els moviments socials i la reforma de la part privada que lidera Núñez y Navarro, la tercera pota quedava pendent de la conveniència del dipòsit pluvial previst en la reforma inicial de la Rambla Verda.

L’Ajuntament, en l’esmentada reunió, celebrada aquest dimarts, ha ratificat la conveniència de l’obra subterrània, que afectarà els solars i finques encara existents entre els carrers Ballester i Agramunt. A la reunió els veïns han pogut veure un mapa d’ubicació del dipòsit d’aigües, que també s’acompanya de la prevista subestació elèctrica que s’ha d’instal·lar en l’actual espai de jocs de les monges. “És necessari el dipòsit i, per tant, la Rambleta es farà, però no l’esperem en els pròxims dos anys”, han apuntat fonts presents a la reunió.

El Districte, en aquest sentit, no ha posat dates a l’obertura d’un procés que s’ha anat endarrerint aquest 2017 precisament per la manca de pronunciament tècnic sobre la necessitat del dipòsit pluvial, però que no estarà exempt d’un procés participatiu que ajudi a definir la resta de la Rambla Verda.

No hi haurà indemnitzacions ni nous enderrocs entre Ballester i Agramunt, segons ha defensat en els últims mesos el Districte, abans d’aquest procés participatiu, però sí que queda descartat que s’afecti a curt termini la peça urbanística immediatament següent, la que va d’Agramunt a la Casa Comas d’Argemí, i que inclou diversos punts d’activitat sensible per als moviments socials com la bodega La Riera, la casa okupada Old School i l’Ateneu Popular de Vallcarca.

Precisament en els últims dies s’ha afegit en aquest tram un nou espai okupat, un assentament, concretament a l’antic pàrquing d’un concessionari de vehicles que el Districte havia començat a condicionar per fer el nou punt verd provisional de l’avinguda de Vallcarca (vegeu L’Independent núm. 682). La Guàrdia Urbana, que atribueix aquesta nova okupació al desplaçament de les persones que fins al desembre s’estaven en diversos solars del barri del Coll on han començat obres de nous habitatges, ja hi ha actuat aquesta setmana per identificar els inquilins. Fonts del Districte també han apuntat als veïns que la possible presència de menors implicarà la intervenció dels serveis socials de l’Ajuntament abans de qualsevol altra actuació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *