Banderas, Agnès Varda i Ingmar Bergman, primers noms del II BCN Film Fest

La segona edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona Sant Jordi ja escalfa motors. La proposta, impulsada pels Verdi l’any passat amb l’objectiu de establir un vincle entre cinema i literatura durant la setmana del llibre i la rosa, es va presentar dimecres amb la presència d’Eric Toledano i Oliver Nakache, directors de C’est la vie, que s’estrena aquest divendres.

El festival, que tindrà lloc entre el 20 i el 27 d’abril, ha avançat una part de la seva programació, amb alguns grans noms com a protagonistes: el director suec Ingmar Bergman amb un cicle que repassarà algunes de les seves cintes més emblemàtiques, i Agnès Varda, la mítica realitzadora francesa de la Nouvelle Vage, que visitarà Gràcia per presentar el seu documental nominat a l’Oscar ‘Caras y lugares’.

La Secció Oficial del Festival torna a apostar pels vincles entre el cinema, la literatura i la història. Les pel·lícules seleccionades són, fonamentalment, adaptacions d’obres literàries, produccions relacionades amb algun fet històric i films biogràfiques o biopics sobre personalitats rellevants. Les primeres cintes confirmades per a aquesta edició responen a pel·lícules biogràfiques o biopics, com són ‘La múscia del silencio’ (amb Antonio Banderas i Jordi Mollà) i ‘Borg McEnroe’ (protagonitzada per Shia LaBeouf). També tindrà la seva première espanyola a la Secció Oficial ‘En tiempos de luz menguante, amb l’actor Bruno Ganz (‘El hundimiento’).

La proposta també comptarà enguany amb el segell Educacine on, segons va explicar el coordinador del festival Àngel Romero, s’organitzaran sessions especials per a escoles “per tal d’utilitzar el cinema com una eina pedagògica”.

, , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *