Els Foguerons de Sa Pobla homenatgen Pere Tàpies i Toni Roig

La festa mallorquina més popular arriba al festival Tradicionàrius amb un munt d’activitats i enguany anirà dedicada a Pere Tàpies i a Toni Roig, dues figures clau per a la música i cultura catalana. També comptarà amb la presència del conseller Vicenç Vidal Matas del Govern Balear.

Divendres 26 a les set de la tarda tindrà lloc al CAT Tradicionàrius un taller de ball de bot amb Maria Dolors Rodríguez i un altre taller de danses del Pirineu amb Pep Lizandra. Dues hores més tard, i per tal d’homenatjar Toni Roig, fundador del grup de música Al-Mayurga, es podrà gaudir d’un concert protagonitzat per Biel Majoral, Al-Mayurga, El Pont d’Arcalís i Xavier de Bétera. La Barraqueta també participa a la festa amb una xerrada a 2/4 de 8 del vespre al Casal Popular Tres Lliris a càrrec de Col·lectiu Dimònies de Mataró.

La música seguirà durant tota la joranda de dissabte, amb actuacions al carrer. A partir de les 12 del migdia se celebrarà l’onzena edició del Folk als Mercats. Els Xeremiers i Glosadors de Mallorca actuaran als quatre mercats de la Vila: Abaceria, Llibertat, Lesseps i Estrella, per tal de difondre amb melodies i cants aquesta cultura popular.

La plantada de les colles de cultura popular començarà a les 19.30 h a la plaça de la Vila, i un hora desperés tindrà lloc l’inici de la cercavila fina a la plaça de la Virreina. L’encesa dels foguerons i l’inici de la revetlla amb les ximbombes i els glosadors de sa Pobla arrencarà a Virreina a les 21.30 h. Més tard, hi hauran balls i cants mallorquins amb l’actuació d’Estol de Tramuntana de Sóller i Sa Revetla de Sant Antoni de Palma. Per la seva banda, a Diamant, l’altre punt clau de la festa, també acollirà glosada i cançons amb Festa de sa Ximbomba de sa Pobla, Glosadors de Mallorca i Cor de Carxofa de Catalunya i els xeremiers. Enguany hi haurà un total d’onze foguerons.

La Torna organitza un vermut i ballada amb Els Exiliats, a partir de les 12:30 hores, i a les 21 hores una Torrada amb carn ecològica de Llavora. La ballada que organitza La Barraqueta començarà a 2/4 de 6 de la tarda, també amb Els Exiliats, i a partir de les 9 de la nit se celebrarà la tradicional Torrada i Concert a la Plaça del Raspall.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *