Gràcia estrenarà les urgències d’atenció primària 24 hores al juny al CAP Larrard

Gràcia acabarà cap al juny amb una llarga espera: recuperarà el servei d’urgències d’atenció primària 24 hores, perdut el 2011 en plena fase de retallades, i deixarà d’ostentar el fanalet vermell de la ciutat que significava el districte com l’únic sense Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP).

Els treballs, segons fonts municipals, van gairebé d’acord amb el calendari previst en la definitiva ubicació del CAP Larrard -només endarrerits pel nou servei de raigs X-, si bé el servei d’urgències funciona parcialment des de l’1 de desembre de 2015 entre 8 del matí i 12 de la nit a l’Hospital de l’Esperança.

Però el moviment de peces, que ara afecta sobretot la planta primera del CAP Larrard, on s’hi ubiquen els serveis de pediatria, s’acabarà amb aquesta redistribució final: el CUAP actual passarà de l’Esperança a Larrard i serà al centre de Travessera on funcionarà el servei de manera ininterrompuda. El Districte, per la seva part, ha arranjat en les últimes setmanes l’entorn del CAP Larrard ampliant la vorera lateral de l’edifici, perquè l’entrada al CUAP no es farà per Travessera de Dalt sinó per Larrard.

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Gràcia, amb servei de 24 hores tal com funciona arreu de la ciutat, es reactivarà aquest juny a les instal·lacions del CAP Larrard, set anys després de la retallada que va fer desaparèixer una oferta que assumia fins aleshores l’Hospital de l’Esperança. El CUAP ja té pràcticament acabades les obres que s’estan fent a la primera planta del CAP i fins i tot, segons han apuntat fonts de CatSalut a aquest setmanari, hi ha material guardat i a punt de col·locar a l’Esperança mentre a l’espai definitiu s’hi rematen ara les instal·lacions elèctriques.

Malgrat estar lluny de les primeres previsions d’obertura que s’havien apuntat per a l’any 2016 i havent superat el repte també endarrerit de l’obertura el març de 2017 del CAP VIla de Gràcia a l’antiga Cibeles, les autoritats del CatSalut fan una lectura positiva de la recta final de l’adequació i reordenació dels serveis, si bé admeten que el calendari inicialment tancat a finals d’abril de 2018 no es complirà i s’allargarà unes setmanes, amb tota probabilitat per inaugurar el CUAP dins del primer semestre.

El motiu de l’endarreriment final del CUAP és la instal·lació del nou servei de raigs X, inexistent al CAP Larrard i que ha de passar encara pels necessaris processos de concurs, adequació de l’espai i validació de funcionament.

Mentre han durat les obres de condicionament del nou espai del CUAP, a la primera planta del CAP Larrard, el servei de Pediatria s’ha hagut de recol·locar en altres plantes de l’edifici i el que s’ha traslladat ha estat el servei d’odontologia i l’anomenada cpamera nomidiàtrica. Tots dos serveis estan actius a l’espai d’arees externes de l’Hospital de l’Esperança, fet que també ha comportat una certa reforma en el centre de Sant Josep de la Muntanya.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *