BCN En Comú, PDeCAT i ERC pacten esmenes al pressupost que el no del PSC no invalida

L’Ajuntament de Barcelona aprovarà els pressupostos 2018 de la mateixa manera que ja va succeir l’any passat, a través d’una moció de confiança sobre l’alcaldessa, Ada Colau, que en cas de no presentar-se candidat alternatiu vincula els comptes a la seva continuïtat. Això és així, aquest cop, pel no del PSC als comptes, però el pressupost mantindrà les esmenes que hi havien negociat el PDeCAT i ERC a canvi d’una abstenció que finalment no es concretarà en cap votació. A Gràcia, en aquesta dinàmica de noves aliances de l’equip de govern a Barcelona, BCN En Comú assumirà les esmenes que s’han aprovat en la negociació i que tenen a veure sobretot en propostes educatives en el cas del PDeCAT i arranjament de carrers i jardins en el cas d’ERC.

Sense que a hores d’ara s’hagi conegut a nivell de l’agrupació local del PDeCAT quines han estat les propostes acceptades per BCN En Comú, el grup municipal Demòcrata havien demanat una dotació per a la reforma de Pi i Margall, l’arranjament de la plaça Joanic i de la placeta Manuel Torrente, un aclariment de la dotació per a l’Espai Quiró i projectes més ambiciosos com una escola bressol a Grassot, la construcció en préstec a la Generalitat de l’escola Gràcia del carrer Encarnació, un centre cívic a la Salut i un poliesportiu a la zona nord.

ERC, per la seva banda, ja coneix a Gràcia el resultat de les negociacions i quines propostes seran assumides i quines no pels comuns. En concret, les iniciatives republicanes que entren són la millora de l’arbrat als miradors de Joan Sales i del Coll del Portell, la neteja i millora dels jardins de Laguna Lanao, el rec periòdic als jardins de Maria Baldó, la rehabilitació i reforma de la Font de Sant Salvador i una dotació econòmica específica per a l’arranjament de voreres dels barris de la Salut i de Vallcarca-Penitents. Les propostes republicanes que no han entrat són l’ajardinament de l’espai on havia d’anar primer l’IES Vallcarca i el desmantellament dels jardins Comas i Llaberia, on anirà l’institut, per avançar. Tampoc s’ha acceptat la reforma de la plaça Raspalla i noves escoles bressol.

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *