Els Girona projectaran en directe cinc films del festival de Rotterdam

Cultura

Els cinemes Girona acolliran del 26 al 28 de gener l’estrena mundial del Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, una cinta de referència de cinema d’autor. Els films, en versió original subtitulats en català, es projectaran simultàniament a Barcelona i a la ciutat holandesa. Hi haurà connexions en directe abans de començar i es podrà participar en debats posteriors amb les directores de les pel·lícules a través de les xarxes. El preu de l’entrada serà de 6 euros. Es podran veure les pel·lícules següents: Pin cushion (Regne Unit, 2017) de Deborah Hayvood, La Holandesa (Netherlands Germany, 2017) de Marleen Jonkman, Blue my mind (Suissa 2017), de Lisa Brülhmann. Nico, 1988 (Itàlia, 2017) de Susanna Nicchiarelli i Nina (Polònia, 2017) d’Olga Chadjas. Es tracta de films dirigits i protagonitzats per dones i, a través de les seves històries, es pot tenir una mirada femenina diversa sobre la dona contemporània. El Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, que celebra enguany la 47a edició, és un dels festivals de referència de cinema d’autor. L’esdeveniment s’estén més enllà de les sales de cinema i ofereix exposicions d’arts visuals relacionades amb el món del cinema i actuacions en viu.