L’entorn del Park Güell s’endreça per afavorir l’entrada des de Baixada de la Glòria

El trencacames que suposa accedir al Park Güell des del metro Vallcarca i cap amunt des de l’avinguda Vallcarca a través dels set trams d’escales mecàniques i sobretot de la costeruda pujada de la Baixada de la Glòria tindrà un valor afegit aquesta primavera, un cop acabi l’arranjament del petit mirador que l’Ajuntament hi vol obrir al camí d’aquesta entrada secundària al recinte. Encara no han començat les obres (malgrat que així es va assegurar dilluns en nota de premsa) però la proposta municipal, amb una inversió de 450.000 euros provinents de la recaptació obtinguda en la zona monumental de pagament, és coherent amb l’argument central del nou pla estratègic de derivar l’allau de visitants cap a entrades secundàries com Coll del Portell o ara Baixada de la Glòria.

La reforma d’aquesta entrada al Park Güell, que ara es fa a través de dos trams d’escales i passarel·les metàl·liques, just després d’arribar al cim urbà de l’avinguda del Coll del Portell, consistirà a “arranjar i fer utilitzable un morrot, un tros de muntanya”, segons detallen fonts municipals, que correspon al camí d’entrada i que, de fet, ja té una idea de mirador que ara es vol reforçar. Des d’aquest camí es veu tota la ciutat cap enfora i cap endins la plaça de la Natura i les zones centrals del parc. Una de les visions més concretes és la teulada dels Blokes Fantasma, amb la històrica pintada Okupa y Resiste. També aquesta entrada agafarà força, per proximitat, si es concreta la proposta de regular l’accés a les Tres Creus en moments d’alta ocupació (vegeu l’Independent núm. 693).

Els treballs s’han marcat amb una durada de quatre mesos i començaran amb retard, perquè tot just dimecres van arribar els cartells d’obra que s’han de col·locar, però el Districte calcula que el projecte paisatgístic que en resultarà permetrà guanyar un espai verd i d’estada que ara es troba a faltar en aquest accés al recinte.

Nomenclàtor. El Districte, de fet, ja té més plans per revaloritzar a nivell veïnal aquesta entrada secundària del Park Güell i, en aquest sentit, en l’última sessió del grup de treball de Nomenclàtor de Gràcia ja va instar els experts i representants d’entitats a proposar noms per aquest nou espai d’estada. A l’avinguda del Coll del Portell, si la voluntat de nomenclàtor es fa extensiva, encara hi ha almenys dos espais més, a banda i banda de les escales de ferro que arriben a l’entrada del recinte gaudinià, que podrien meréixer un bateig: l’un queda al peu del casal La Miranda i l’altre al peu dels blocs d’edificis que van cap al final del carrer.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *