Sant Salvador i Bellver, nou carril bici Vila

Societat

Després dels carrils de la Travessera de Gràcia en el tram de Grassot, d’Esteve Terrades i de l’encara no inaugurat i polèmic carril del tram superior de l’avinguda de Vallcarca, el Districte ha engegat aquesta setmana les obres del nou carril bici Vila de Gràcia, que atravessarà el nucli històric en sentit transversal utilitzant els carrers Sant Salvador i Bellver/Martí. Les obres, tal com van explicar els tècnics municipals en la comissió d’urbanisme de la setmana passada, no significaran la implantació d’un carril segregat específic, com en els anteriors casos, sinó que simplement s’hi assenyalarà el recorregut en tant que itinerari recomanat d’anada per un carrer i de tornada per l’altra. Els límits d’aquests itineraris estaran marcats pels carrers Escorial i Torrent de l’Olla. Aquests primers dies, tal com expliquen els cartells que s’han penjat en els trams implicats, s’hi han començat a fer les adaptacions per reordenar la circulació de bicicletes, amb l’advertiment que alguna d’aquestes adaptacions s’haurà de fer “necessàriament” en cap de stemana o en horari nocturn per entorpir el mínim el trànsit habitual. La reforma i activació del carril bici està previst que s’enllesteixi durant el mes de febrer.