L'Armadillo serà desallotjat l'1 de març

Societat

Els ocupants del bloc d'habitatges conegut com l'Armadillo, situat al carrer Sant Salvador cantonada Santa Clotilde ha rebut la notificació que l'1 de març procediran a desallotjar-lo. L'any 2013, des del Grup d'Habitatge i espai públic de la Vila de Gràcia es van ocupar un conjunt d'habitatges. La immobiliària, Vega70, que les va edificar havia fet fallida i des de llavors havien passat en mans d'Unnim, ara BBVA. El 16 de febrer de 2013 els immobles es van reallotjar amb un conjunt de 12 unitats familiars conformades per 35 persones, de les quals 13 infants. Aquella ocupació es va produir com a demanda de l'Habitatge com un dret, i que responien a les necessitats urgents de les persones que havíem estat desnonades, que vivíem en condicions de no salubritat o vivint en situacions de precarietat a Gràcia. Durant aquests quasi 5 anys no s'ha trobat una solució al problema, i a l'octubre, el BBVA va interposar una nova demanda d'execució. Avui s'ha conegut que el Jutjat de primera instància núm. 27 de Barcelona ha ordenat la data del llançament pel pròxim dia 1 de març de 2018. Els ocupants demanen: - Que el Districte de Gràcia faci efectives unes mediacions amb el BBVA garantint la permanència a l'immoble fins que les residents siguin reallotjades en el mateix barri on estem vivint. Nosaltres no podem accedir de forma ràpida a un habitatge a causa de les nostres condicions de precarietat. - Un augment del parc públic de lloguer per a garantir l'habitatge digne per a tothom al Districte de Gràcia i un major acompanyament cap a les famílies i persones que es troben en situacions de precarietat similars.