Gràcia repartirà ampolles d’aigua plegables per als propietaris d’animals de companyia

El Districte de Gràcia ha iniciat una campanya per a la tinença responsable de gossos adreçada específicament als propietaris d’animals de companyia per tal que es facin responsables dels excrements i orins dels seus animals de companyia a la via pública. En total, el districte ha enviat 1.792 cartes a propietaris de gossos censats que consten al districte, informant-los dels detalls de la campanya.

Amb la carta, també s’ha adjuntat un díptic amb tota una sèrie de consells per tenir cura i gaudir d’una tinença responsable de la mascota, consells tan senzills com esbandir els orins de l’animal amb aigua per evitar olors, recollir i llençar els excrements, respectar els espais públics, etc…

De la mateixa manera, la carta recorda que en cas d’incompliment, l’Ordenança sobre la protecció, tinença i venda d’animals estableix, en el seu article 23, una sanció de multa de fins a 750€. A banda, no tenir cura que l’animal domèstic no embruti la via pública constitueix també una infracció lleu de l’Ordenança municipal de medi ambient, segons estableix l’article 73.6.

Totes les persones que tinguin un gos en propietat i que hagin rebut la carta podran recollir una ampolla plegable d’aigua que servirà per netejar els orins de la mascota i dissipar les males olors i evitar el deteriorament de mobiliari urbà. Els equipaments on es poden recollir són:

  • Seu del Districte de Gràcia, Pl de la Vila de Gràcia,2
  • Centre cívic El Coll-La Bruguera, Aldea, 15
  • Centre cívic La Sedeta, c. Sícícia, 321
  • Casal de barri Cardener, c. Cardener, 45

El díptic recorda com cal actuar a la via pública si es té un gos (tenir-lo censat, portar-lo ben identificat, portar-lo lligat, etc), els aspectes a tenir en compte si es tracta d’un gos perillós (anar amb un morrió apropiat, cal ser major de 18 anys per portar-lo, etc), i quines són les 9 àrees de gossos que hi ha al districte de Gràcia (jardins del Mestre Balcells, Jardí Doctor Comas i Llaberia, 2 al Park Güell, av. Vallcarca, Esteve Terrades, Farigola, Travessera de Gràcia i pl. Poble Romaní). Actualment hi ha en construcció dues noves àrees més a  la pl. Alfonso Comín i als jardins Menéndez i Pelayo.

Aquesta campanya respon a una forta demanda veïnal, i té com a objectiu fomentar un comportament cívic entre els propietaris de gossos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *