Denúncia per possible nou enverinament de gossos a Joanic, després de les dues morts de la primavera de 2016

El març de 2016 els propietaris de gossos de Gràcia, una població d’unes 7.500 persones, van aixecar la veu davant d’una certa onada d’enverinaments que es va arribar a cobrar la vida de dos animals i l’afectació de cinc més. Tots a l’entorn de la plaça Joanic. Hi va haver fins i tot una manifestació convocada per entitats com Peluts amb Gràcia, l’Associació de Veïns de la Vila de Gràcia amb Gosset i els usuaris dels Jardins Hiroshima al carrer Camèlies.

Aquest dilluns l’alerta ha tornat a agafar força amb un nou cas. Els fets van tenir lloc cap a les onze del matí, quan dos gossos jugaven a Joanic i un d’ells es va ficar sota els matolls que hi ha a tocar del parc infantil, a prop de l’entrada del pàrquing. “Van entrar allà, el Lucas es va ficar alguna cosa a la boca i tot seguit va sortir i es va desplomar”, apunta la seva propietària, Meri Criach.

En Lucas, un podenc adoptat a Sevilla, només amb nou mesos de vida, va ser traslladat ràpidament al veterinari. “No va perdre del tot el coneixement, però van fer-lo vomitar diversos cops i va quedar ingressat la resta del dia”, diu Criach. El diagnòstic dels veterinaris dóna dues opcions: o una substància corrosiva, com verí per a rates, o la processionària.

Criach, que aquest dijous tenia intenció de presentar denúncia a la comissaria de Mossos i també entrar una instància al Districte, posa en dubte la intoxicació per processionària: “encara no és època, no acostuma a provocar vomits reiterats i el veterinari m’apunta que li consta que hi ha corrosius a Joanic”. “Jo l’únic que sé és que en Lucas es va ficar una cosa a la boca i gairebé la palma; com a mínim que netegin”, conclou assenyalant una possible responsabilitat del Districte.

El cas s’està seguint des de Mossos d’Esquadra, que n’ha tingut coneixement per altres vies, si bé els casos de 2016 es van tancar a nivell policial sense que es pogués acreditar un enverinament premeditat. Els amos de les dues víctimes mortals de 2016, dos exemplars que no arribaven a l’any de vida, van arribar a encarregar informes toxicològics a experts de la Universitat de Múrcia i les conclusions van formar part també de la investigació policial que es va seguir.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *