Compte enrere per a l’Armadillo, el bloc dels okupes per necessitat

Cinc anys ja han passat des que el 16 de febrer de 2013, quan encara a Gràcia no s’havia obert el meló de l’anomenada okupació per necessitat, l’Assemblea de la Vila de Gràcia (actual Oficina d’Habitatge) va entrar amb les famílies de l’Ana Maria i el Rodolfo al bloc d’habitatges del número 16 del carrer Sant Salvador. Van dir-li l’Armadillo i hi han arribat a viure 35 persones, de les quals 13 infants.

Aquella okupació, ben diferent de les que s’havien registrat a la Vila des de principis dels anys vuitanta i que protagonitzaven joves d’arrel llibertària o d’arrel independentista, va posar sobre la taula una realitat que en plena crisi es vivia i encara es viu en altres zones de Barcelona. Aquella okupació també va sorprendre, preocupar i afectar alguns propietaris particulars que esperaven l’entrega del seu pis.

Ja han passat cinc anys. Hi ha realitats similars amb immobles okupats per famílies a Travessera de Gràcia i a l’avinguda de Vallcarca. Amb el canvi de mandat a l’Ajuntament, les famílies que viuen a l’Armadillo han rebut assistència social i suport fins i tot d’agents dels Mossos d’Esquadra. Però el problema de futur per a aquestes famílies i d’okupació de l’immoble segueix.

L’1 de març, però, el jutjat de primera instància número 27 de Barcelona ha fixat la primera data de desallotjament per a l’Armadillo, que en l’actualitat és propietat del BBVA. En un comunicat els inquilins han demanat al Districte una mediació amb l’entitat bancària per aturar el desallotjament fins que siguin reallotjats “en el mateix barri on vivim”.

Per la seva part, fonts dels afectats del 2013 que van patir l’okupació en tant que propietaris han insistit que “la solució passa perquè els facin fora”, encara que el bloc ara mateix pertany al banc. “Aquesta és l’única manera que puguem negociar amb el banc”, conclouen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *