Crisi a Ciutadans de Gràcia després de fer fora l’unic conseller

Després de la baixa de Jordi Daura pel trencament al novembre entre el PDeCAT i Units per Avançar, ara li toca al grup municipal de Ciutadans a Gràcia viure la seva crisi. L’únic conseller del partit taronja al Districte, Luis Calonge, ha estat destituït aquest dimarts de manera fulminant i sense “cap raó concreta”, segons ha explicat ell mateix a preguntes de l’Independent. “M’han fet fora”, ha apuntat.

Calonge, això sí, situa el relleu en l’última assemblea del partit a Barcelona, on alguns dels membres històrics, segons la seva lectura, no en van sortir ben parats. Amb ell també deixen de ser consellers la seva germana, Julia Calonge, a Horta-Guinardó, i Pau Guix, a les Corts. L’única raó que li ha donat el partit és una pèrdua de confiança, “però això és com no dir res”, apunta Calonge.

L’únic conseller de Ciu30tadans a Gràcia, que milita al partit des de fa cinc anys, es va estrenar com a representant local el maig de 2015, quan els taronges van obtenir per primera vegada un seient al Consell del Districte de plaça de la Vila. Amb un estil outsider respecte dels seus companys de consistori local, Calonge va aprofundir sobretot en temes de barris com Vallcarca o el Coll, en un intent de diferenciar l’àmbit d’actuació a vegades coincident amb el Partit Popular. “És una pena perquè havíem fet feina en aquests tres anys”, ha apuntat.

Calonge, que aquesta setmana ja no ha assistit a l’audiència pública o a la presentació del canvi de PGM de Vallcarca, ha explicat que el proper 1 de març ja no s’asseurà en el seient de conseller en el ple del districte i que el partit no li ha comunicat en cap moment qui serà el seu substitut. També Calonge té previst abandonar la seva tasca no remunerada ni oficial en tant que assessor en matèria econòmica del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *