Vallcarca estrenarà l’àrea de gossos de la plaça Alfons Comín la tardor de 2018

Primer es va anunciar al carrer Farigola i després es va consolidar un espai sota el Pont de Vallcarca, un cop es va descartar una àrea de 300 metres quadrats a la part sud de la plaça Lesseps. Ara sembla que sí: Gràcia, i més concretament Vallcarca, tindrà la seva àrea més gran d’esbarjo per a animals a la part sud de la plaça Alfons Comín, tocant al mur del camp de l’Àliga.

El projecte, que es licitarà aquest febrer per començar obres al maig i acabar-les en cinc mesos, utilitzarà 753 metres quadrats en un espai d’esplanada de 1.259 metres quadrats totals i en el qual s’hi prepara una forta transformació respecte del que hi ha ara. Amb un pressupost de 385.000 euros, l’Ajuntament preveu retirar els actuals fanals, eliminar 5 dels 37 arbres, enderrocar el banc de formigó en forma de ziga-zaga i canviar també les papereres. També es reubicarà l’activitat de tennis taula a un altre lloc del districte. En el seu lloc, i per adaptar-se al nou ús, l’espai estarà envoltat d’una tanca perimetral alta (uns 1,80 metres) amb un accés en doble porta, hi haurà un llarg banc, el terra serà de sauló majoritàriament, comptarà amb un abeurador i els arbres de dins tindran protectors. Com a curiositat, els gossos comptaran amb jocs canins, com un eslàlom amb dotze pals.

Una antiga necròpolis. L’única especificitat del terreny, que la memòria del projecte precisa, és el recordatori de l’existència d’una antiga necròpolis localitzada l’any 1962, aixñi com la vil·la romana trobada en la urbanització de la zona el 1956. “No és probable que es conservi res”, apunten els tècnics a l’hora de determinar que no cal un tècnic arueòleg per fer el seguiment de l’obra del pipican. El que sí que demana és que es reubiqui la placa d’homenatge a Alfonso Comín per l’enderroc del mur on ara hi és.•

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *