L’audiència pública es consolida com a eina de debat amb 112 demandes el 2017

L’audiència pública, l’eina de debat que aquest mandat s’ha separat del ple en un dia diferent i que ha servit sobretot per incrementar el contacte entre els grups municipals i els veïns -que en el passat mandat només es veien cada tres mesos en el plenari i l’audiència posterior (al marge de comissions i consells de barri)-, ja té un primer balanç de funcionament i comparatiu, que aboca un total de 112 demandes generades en les quatre sessions que han tingut lloc en aquest 2017. Aquestes 112 demandes es reparteixen en 65 peticions avançades i 47 preguntes in situ; sobretot destaca la consolidació del primer bloc, amb un creixement d’un 29% respecte de l’any passat, una pràctica que el Districte insisteix a afavorir per preparar amb temps una resposta completa als interessats. En el balanç presentat aquest dimecres en la primera audiència pública de l’any 2018, el regidor de Gràcia, Eloi Badia, també ha subratllat que hi ha hagut en les sessions de 2017 un total de 60 participants: 25 dones i 35 homes, 48 de nous i 12 de repetidors.

Entre els temes més debatuts, hi ha un 28% de qüestions de convivència veïnal, un 14% sobre manteniment, un 13% sobre mobilitat i un 12% sobre urbanisme. A això cal afegir 72 demandes en els consells de barri i 9.442 queixes entrades per la xarxa IRIS (+38%).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *