Esteva: “Al playoff no ens hi havien convidat, però intentarem ser-hi”

Esports

El tècnic de l’Europa, Joan Esteva, va agafar les regnes de l’equip el 7 de novembre de 2016, i es va trobar un conjunt que després de 13 jornades, sumava 11 punts i ocupava la 17a posició. Esteva va salvar l’Europa a l’última jornada, i ara, després de 25 jornades, l’equip ocupa la 6a posició a un punt dels llocs de playoff. Satisfet amb el rendiment de l’equip aquesta temporada? La veritat és que sí. És molt lloable la trajectòria que està tenint l’equip. Hem patit una sèrie de baixes que pel moment que està vivint el club, per les dificultats econòmiques, no s’han pogut cobrir, però tot i això l’equip continua treballant a un nivell molt alt i estem competint molt bé els partits i per ara estic satisfet i orgullós del treball de l’equip. Quin objectiu us havíeu marcat a principi de temporada? Jugar el playoff? No, perquè en comparació a l’any passat es fa una plantilla amb un pressupost més petit, i amb el que disposàvem vam intentar fer un equip el més competitiu possible, apostant per un grup amb experiència a la categoria i per gent jove amb ganes de fer-se un nom a la lliga i de créixer amb el nostre equip. I ara? L’objectiu pot no ser un altre que el playoff? Intentarem classificar-nos pel playoff, sempre tocant de peus a terra, sempre conscients que és una festa a la qual ningú ens convidava des del principi i a més a més, ara, amb les baixes, poca gent ens espera. Estem gaudint del bon moment, i la il·lusió nostra és poder-ho lluitar fins al final, però sempre sent conscients de la nostra realitat. Amb la temporada començada s’han produït cinc sortides (Gaixas, Torres, Civil, Pujol i Navarro). Costa de creure que qualsevol entrenador estigui satisfet amb tants canvis. M’ho prenc amb resignació, amb comprensió, perquè és un tema de la situació del club. Cinc baixes només les hem pogut compensar amb la incorporació d’Aimar i de José Gálvez, però la realitat és que l’equip ha perdut potencial en el dia a dia, en la competitivitat i té menys recursos durant els partits. L’Europa ha sumat 16 punts a casa i 25 a fora, aquest fet té alguna explicació? És un tema que ja he parlat moltes vegades i no vull tornar a incidir. Crec que l’equip té un estil propi, que varia poc en funció de si juguem de local o de visitant, al nostre camp els equips venen amb alguna precaució defensiva més, ens deixen menys espais, i l’estat del terreny de joc no ens ajuda, i per tant els jugadors tenen menys capacitat de precisió. L’Espanyol B i L’Hospi sembla que tenen el playoff assegurat, quins són la resta de principals rivals per l’Europa? Ara mateix, els tres equips que van baixar l’any passat de Segona B són els tres primers classificats, i a principi de temporada ja eren tres grans favorits. Després està el Sant Andreu, que té una plantilla amb jugadors de molta qualitat; el Terrassa, que és un equip que sempre aspira a estar entre els millors i té una proposta de joc molt interessant; el Vilafranca, que va confeccionar una plantilla de gran talent; l’Ascó, que és un equip que també ha ocupat posicions de playoff. Tots ells formen part del grup de favorits per entrar al playoff. Les properes jornades venen partits contra equips de la zona mitjana de la lliga, com t’imagines els pròxims partits? Cada diumenge costa moltíssim aconseguir els tres punts. Hi ha una igualtat molt gran, no hi ha cap partit fàcil en aquesta categoria i nosaltres ho hem demostrat i ho hem patit durant la temporada. Hem guanyat al Castelldefels, que a casa portava gairebé quatre mesos sense perdre, i hem punxat contra el Gavà o el Vilassar a casa. Tots els partits tenen la seva dificultat, ara ens enfrontem a filials que són equips amb una gran qualitat, amb jugadors amb molt futur, i la veritat és que no m’espero cap partit fàcil d’aquí a final de temporada.•