La Guàrdia Urbana multa tres activistes per posar llaços grocs al carrer Gran

Tres veïns de Gràcia han estat multats per agents de la Guàrdia Urbana per haver posat llaços grocs de plàstic a arbres del carrer Gran de Gràcia. Els fets van tenir lloc la setmana passada coincidint amb una nova distribució de llaços grocs en diferents punts visibles del nucli històric i quan aquest divendres es compleixen ja quatre mesos de l’empresonament dels Jordis i més de cent dies de l’empresonament d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

La campanya del llaç groc a Gràcia, liderada per col·lectius com Òmnium o l’ANC, que cada dilluns se segueixen aplegant a la plaça de la Vila, on a la balconada del Districte hi llueix una gran pancarta de suport a la llibertat dels presos polítics, no ha deixat de ser visible als carrers ni a les façanes de les principals entitats com el Centre Moral o Lluïsos de Gràcia. Però fins ara la Guàrdia Urbana no havia actuat contra els activistes, que hauran de pagar una multa de 300 euros per cadascuna de les tres sancions. L’únic episodi polèmic havia estat fins ara la retirada de símbols de la façana de Can Musons durant la campanya electoral en tractar-se d’un equipament públic.

La denúncia, segons expliquen fonts dels veïns sancionats, es va interposar per haver infringit una ordenança del Medi Ambient Urbà de Zones Verdes i Parcs que penalitza “enganxar cartells en portes, suports d’enllumenat públic o a qualsevol altre element del mobiliari urbà, així com col·locar anuncis o rètols, fora dels que estiguin degudament autoritzats”. Els llaços grocs es van penjar en un tram d’arbres entre el carrer Astúries i la Travessera de Gràcia.

Els multats, dos avis i una senyora en edat de ser-ho, van estar assessorats telefònicament pels serveis d’advocats del col·lectiu Drets en el mateix moment i lloc dels fets. L’incident es va fer públic dilluns en l’acte de plaça de la Vila en record dels quatre presos polítics i al qual regularment assisteixen els pares de Jordi Sànchez. Sota una pluja implacable es va recollir, amb escreix, l’import de les multes amb la corresponent reducció per pagament avançat.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *