Neix Ohlalà!, el nou festival de cinema impulsat per l’Institut Francès i el Texas

Cultura

Més festivals de cinema a Gràcia. I una altra proposta enfocada a la cultura francòfona després del ‘Oui!’, el festival de teatre en francès que es va poder veure recentment a l’Almeria. Ohlalà!, el primer festival de Barcelona dedicat al cinema francòfon tindrà lloc de l’1 al 8 de març a l’Institut français i els Cinemes Texas, amb una doble proposta de deu pel·lícules inèdites en la seva secció oficial i una retrospectiva de cinc títols del director Cédric Klapisch, padrí de la primera edició. La sala del carrer Bailèn suma així un nou festival, una aposta que, segons els responsables del Texas, resulta positiva per incrementar el nombre d’espectadors i és una estrategia de fidelització. “Creiem que pot ser molt interessant que es tornin a veure junts els films més emblemàtics de Klapisch, i a més tindrem a Cristina Brondo, protagonista d’Una casa de bojos, i la seva productora, la Victòria Borràs”, explica Àngels Gelabert, del Texas. Aquest va ser el primer film que el director francès va rodar a Barcelona, i que es va convertir en símbol de la coneguda generació Erasmus. La trilogia segueix amb Les nines russes i Nova vida a Nova York. A més a més, la retrospectiva, que es podrà veure del 6 al 8 de març, inclou el títol París, amb Juliette Binoche i Romain Duris, i clausura el festival amb l’última pel·lícula del director, La nostra vida a la Borgonya, estrenada a l’octubre de 2017 i reestrenada ara als Texas amb motiu de la primera edició del Festival Ohlalà! El festival, iniciativa d’Oh là là Associació Cultural, s’inaugura el proper 1 de març amb la projecció de la pel·lícula Au revoir là-haut a l’Institut français, film dirigit per Albert Dupontel i nominat a 13 premis César de l’Acadèmia francesa, que ha obtingut gran èxit de crítica i públic, amb més de dos milions d’espectadors.