Setena cita de Gràcia amb el Japó

L’artista gracienca Marta Montcada no deixa de colpir-nos amb els seus projectes. Aquí o des de l’altra punta del món. I és que el proper 24 de febrer comença la setena edició del Festival Montcada a Japó que tindrà lloc a Okayama.

El certamen pretén fer exposicions que puguin apropar les creacions dels artistes a tots els àmbits de la cultura japonesa. Al mateix temps que vol mantenir un respecte pels productes tradicionals mentre fa un recorregut pels llocs emblemàtics a l’entorn del Parc Natural Washuzan fins a l’illa de Shitoku.

L’eix principal sobre el qual s’han desenvolupat les diverses peces d’art parteix del títol “Encontres – Trobades”. Sota el lema “Encantats de retrobar-nos”, els responsables del Festival ens conviden a venir a donar un cop d’ull a la seva feina, a més d’aprofitar per conèixer aquesta “terra antiga, culte, singular i feliç” que els ha acollit dins del calendari cultural d’aquest any. Ichiro Hirose i Marta Montcada asseguren ser-hi seran sempre, “acompanyant i guiant al públic i a les persones interessades i programant els concerts i altres activitats per mantenir el caliu del Festival d’Art”.

Ichiro Hirose, productor cultural, i Marta Montcada, artista polifacètica, han fet néixer aquest projecte que ha enllaçat Japó i Catalunya a través de les seves obres artístiques. A més a més, han incorporat nous artistes, així com institucions i entitats oficials que han facilitat la divulgació de l’esdeveniment pels mitjans de comunicació japonesos.

Dels dotze artistes que hi participen amb diferents disciplines que es complementen, n’hi ha japonesos, americans, italians i sis catalans. “Dels artistes catalans, tres són de Gràcia i tenen el seu estudi a la Vila: Enric Climent d’Identitat Creativa és fotògraf de llarga trajectòria; el meu pare Joan, pintor i catedràtic de Belles Arts, i jo mateixa”, explica la Marta, qui també fa un avenç d’una de les activitats programades: “En correspondència entre Japó i Gràcia també presentarem la pel·lícula Xicoia (90 minuts) que hem gravat entre Japó, Gràcia, Girona i Catalunya Nord durant l’any 2017”. Aquest llargmetratge, juntament amb la resta d’esdeveniments, es constitueixen com un homenatge a Joan Montcada, el pare de la promotora i arrel de la vocació artística de la família, que va morir el darrer mes d’octubre deixant un rastre imperible en el món de l’art.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *